Avondje Championship voor maar liefst 10 keer je inzet!

Op de 10de speeldag van de Championship vanavond komen er 6 zeer mooie partijen aan bod. We gaan deze even één voor één kort analyseren en onze mening geven over wie wij denken dat met de punten gaat lopen.

Beginnen doen we met Blackburn Rovers die momenteel 7de staan in de stand. Zij krijgen Watford over de vloer die slechts 1 plekje boven hun staan. Blackburn heeft ondertussen na 8 speeldagen al 12 punten bij elkaar gevoetbald. Watford doet net iets beter met 13 punten. Beide ploegen kennen zeer wisselvallige uitslagen maar ze zijn zeker goed bezig. Wat wel opvalt is dat Blackburn zijn laatste 2 thuis wedstrijden zowaar heeft verloren, het heeft zelfs nog maar 1 keer kunnen winnen in eigen huis. Watford heeft op verplaatsing nog nooit verloren dit seizoen. Het speelde zowaar 4 keer gelijk in zijn 4 uitwedstrijden van dit jaar. Als we gaan kijken naar de onderlinge wedstrijden won Watford de laatste 3 duels. De 2 duels daarvoor eindigden overigens in een gelijkspel.

We spelen voor deze partij vanavond dan ook Watford draw no bet.

De volgende partij is die van het nummer 10 in de stand Preston North End FC tegen het nummer 5 Burnley. Opvallend aan preston is dat het in al zijn 8 wedstrijden al 5 keer gelijk speelde. Het won ook al 2 keer. De laatste partij van de thuisploeg eindigde in een nederlaag. Thuis wist het nog niet te winnen dit seizoen. Het seizoen van Burnley draait ook voornamelijk rond puntendelingen, het speelde al 4 keer gelijk maar wist daarbij ook al 3 keer te winnen. Ook op verplaatsing doet de ploeg het zeer goed met 7 punten uit 12 wedstrijden.

We verwachten dan ook dat Burnley vanavond wint als het geen gelijkspel word.

De derde partij is die tussen de leider in de stand Sheffield United en het nummer 19 van de competitie Swansea City. Ik denk dat bij deze partij zelfs de stand al genoeg zegt. Swansea heeft dit seizoen al 3 keer verloren en het speelde ook al 3 keer gelijk, het wist met andere woorden dus nog maar 2 keer te winnen. Als we kijken naar de wedstrijden op verplaatsing heeft het zelfs nog maar 1 keer gewonnen en 2 keer verloren. Sheffield daarentegen heeft nog maar 1 keer verloren dit seizoen. Het wist al wel 5 keer zijn wedstrijd te winnen en is dus in bloedvorm. Ook op verplaatsing verloor het nog maar 1 keer en wist het uit 4 wedstrijden 5 punten te behalen.

We verwachten dan ook dat Sheffield vandaag de wedstrijd gaat winnen indien er geen gelijkspel is.

Middlesbrough het nummer 17 in de stand ontmoet vandaag het nummer 22 Swansea in de stand. met 2 overwinningen en 3 gelijkespelen is Middlesbrough zeker niet in zijn beste doen gestart. Ook Swansea wist nog maar 2 keer te winnen maar het verloor daarbij maar liefst ook 4 keer. Cardiff kon ook onderling de voorbije 4 keer niet winnen tegen de thuisploeg en is dus zeker de underdog in deze partij.

We spelen hier dan ook Middlesbrough draw no bet.

Een andere partij van vanavond is die tussen het nummer 23 in de stand Huddersfield Town tegen het nummer 15 Wigan Athletic. Met slechts 1 overwinning in deze competitie en maar liefst 5 nederlagen is de thuisploeg absoluut niet goed aan het seizoen begonnen. Ze staan dan ook voorlaatste in de stand met slechts 4 punten. Wat wel op valt is dat ze al hun 4 punten in eigen huis behaald hebben. Wigan heeft dit seizoen nog maar 1 keer verloren dat deed het trouwens in eigen huis. Ze speelden al wel 4 keer gelijk en wisten op verplaatsing al 2 keer te winnen. De voorbije 3 wedstrijden op Huddersfield wist Wigan 2 keer te winnen en speelde beide ploegen 1 keer gelijk.

We verwachten dan ook vanavond indien het geen gelijkspel is verwachten we dat Wigan zal winnen.