Khachanov en Ruud zorgen in een thriller voor bijna 4 keer je inzet!

Ruud en Khachanov zullen het vandaag tegen elkaar opnemen voor een plaats in de finale van de US Open. Voor beide heren zou dit een ongelofelijke prestatie zijn. Dat Ruud hier staat was te verwachten, maar Khachanov zullen weinig mensen hebben voorspeld. De Rus moest het in de kwartfinale namelijk opnemen tegen Kyrgios, maar mede door fantastisch serveerwerk wist hij zich te plaatsen voor de halve finale. Als we kijken naar de rest van het toernooi, zien we dat hij toch wel wat problemen heeft gehad. In de eerste 3 rondes verloor hij telkens een set tegen Kudla, Monteiro en Draper. In de kwartfinale trof hij met Carreno-Busta geen gemakkelijke tegenstander, maar de Spanjaard had last van zijn maag, wat duidelijk zichtbaar was. Hierdoor won Khachanov uiteindelijk met 3-2.

Het parcours van Ruud verliep ook niet zonder problemen. In de tweede ronde moest de Noor al een set afgeven aan Van Rijthoven, waarna hij tegen Paul een marathon speelde die 5 sets duurde. In de kwartfinale leek het vooraf weer een marathon te worden tegen Berrettini, maar Ruud speelde fantastisch. Dit resulteerde in een 6-1/6-4/7-6 overwinning.

We verwachten dat Ruud vandaag wederom zeer goed tennis zal laten zien. Wel denken we dat Khachanov zijn goede service weer zal bovenhalen, waardoor het moeilijk zal zijn om te breaken.