De kanaries zijn opnieuw te sterk voor Standard!

Op de 8ste speeldag in de Jupiler Pro League neemt Sint-Truiden het thuis op tegen Standard. Vorig seizoen was dramatisch voor de ploeg uit Luik, maar dit jaar lijkt het weer iets beter te gaan. Ze staan op de 9de plek met 10 punten uit de eerste 7 wedstrijden. In deze 7 wedstrijden verloren ze van Genk, Westerlo en Leuven. Wel wisten ze te winnen tegen Cercle, Kortrijk en Oostende. De 2 laatstgenoemde waren de afgelopen 2 speeldagen, beide wedstrijden eindigden op 1-0.

Sint-Truiden behaalde, net zoals Standard, 10 punten uit 7 wedstrijden. Na 3 gelijke spelen tegen Union, Gent en Kortrijk verloren ze kansloos tegen Anderlecht. Daarna ging het beter voor de kanaries, aangezien ze uit de laatste 3 wedstrijden 7 punten behaalden.

Als we kijken naar de onderlinge ontmoetingen van vorig seizoen, zien we dat Sint-Truiden deze allebei wist te winnen. De heenwedstrijd eindigde op 3-0, waarna ze uit 0-2 wonnen.