Weet Steven Bergwijn ook vanavond Ajax aan een overwinning te helpen?

Woensdagavond om 18:45 word er afgetrapt in de Johan Cruijff Arena, als Ajax in de Champions League de strijd aan gaat met Rangers. De Amsterdammers willen hun nieuwe Champions League avontuur graag met drie punten beginnen, al hebben de bezoekers uit Schotland andere plannen!

Vorig seizoen wist Ajax een fantastische reeks neer te zetten door al zijn zes duels in de groepsfase van de Champions League te winnen, maar werd het in de laatste 16 al uitgeschakeld door Benfica. Ook dit jaar willen de Amsterdammers natuurlijk weer mee doen met de europese top, uitgerekend PSV beul Rangers zal in de Johan Cruijff Arena de eerste Europese tegenstander zijn. Kan Ajax woensdagavond laten zien hoe je wel wint van de Schotse topclub?

Qua vorm zit het wel goed bij Ajax, de 4-0 overwinning op Cambuur van afgelopen weekend betekende alweer de vijfde competitiezege op rij voor het elftal van Alfred Schreuder. Topaankoop Steven Bergwijn was tweemaal trefzeker en trad daarmee in de voetsporen van onder meer Patrick Kluivert en Luis Suarez door zes keer te scoren in zijn eerste vijf competitieduels namens Ajax. Ook voor Calvin Bassey wordt het woensdagavond een speciale wedstrijd, want hij krijgt met Rangers zijn oude club op bezoek.

De Rangers fans moesten er maar liefst twaalf jaar lang op wachten, maar hun club mag zich dit seizoen eindelijk weer meten met de allerbeste clubs van Europa. Dankzij een knappe overwinning in een zenuwslopend tweeluik met PSV in de play-offs wist het Rangers van Giovanni van Bronckhorst zich namelijk te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De Schotse voetbalreus wil zich nu natuurlijk van zijn beste kant laten zien en wil in Amsterdam een goed resultaat neerzetten.

Rangers kreeg afgelopen weekeinde echter een flinke dreun, nadat de ploeg met maar liefst 4-0 verloor tegen aartsrivaal Celtic. Veel tijd om dingen te veranderen is er echter niet, met Ajax uit voor de deur. Rangers doet het meestal goed in Europa en haalde vorig seizoen nog de finale van de Europa League. Met name Alfredo Morelos en Ryan Kent zullen zich willen laten gelden.

Echter verwachten wij dat Ajax veel meer kwaliteit heeft en er voor eigen publiek weer een gala voorstelling van gaat maken, zoals ze in Amsterdam ondertussen wel gewend zijn.

Live Betting NL - de #1 op live wedden