Swiatek is oppermachtig en verdubbelt je inzet!

De nummer 1 van de wereld Swiatek maakt haar favoriete rol tot nu toe waar. De eerste 3 rondes wist ze zonder problemen door te komen, aangezien ze geen enkele set moest afgeven. Maandag had de Poolse het wel lastiger met Niemeier. Ze verloor de eerste set met 6-2, waarna ze de volgende sets met 6-4 en 6-0 won. Niemeier staat dan wel 108ste op de ranking, maar ze liet zeer goed tennis zien.

Pegula is ook aan een zeer goed toernooi bezig. De Amerikaanse wist in de 8ste finale 6-3/6-2 te winnen van Kvitova, wat een knappe prestatie is. In de ronde ervoor had ze het wel lastig tegen de nummer 142 van de wereld, uiteindelijk wist ze in 3 sets te winnen.

Als we kijken naar de laatste 2 ontmoetingen tussen beide dames, is 1 ding duidelijk. Het laatste jaar is Swiatek gewoonweg beter. In de laatste 5 maanden troffen ze elkaar 2 keer, beide keren wist de Poolse te winnen. In Miami won ze met 6-2/7-5, waarna ze op Roland Garros met 6-3/6-2 won. We verwachten vandaag opnieuw een oppermachtige Swiatek.