Rublev en Tiafoe maken er een slopende strijd van voor ruim 3 keer je inzet!

De kwartfinales van de US Open zijn aangebroken. Rublev had waarschijnlijk gedacht dat hij vandaag tegen Nadal zou spelen, maar niets is minder waar. Tiafoe wist de 22-voudig grand slam winnaar te verslaan. De Amerikaan won in 4 sets, en deed dit met fantastisch tennis. Hij sloeg maar liefst 49 winners, waar 28 unforced errors tegenover stonden. Ook de rest van het toernooi maakt Tiafoe al indruk, aangezien hij voor de match tegen Nadal nog geen enkele set verloor.

Rublev is ook aan een zeer goed toernooi bezig. De Rus wist in de vorige ronde in 3 sets te winnen van de nummer 9 van de wereld Norrie. Ook hij stond ruim in de plus qua winners. Dit waren er 29 tegenover 17 unforced errors. Eerder speelde Rublev al een geweldige match tegen Shapovalov, wat eindigde in 5 sets. In de eerste ronde speelde Rublev ook al een 5-setter tegen Djere.

We verwachten een spannende wedstrijd vandaag. Beide heren laten zeer goed tennis zien. Tiafoe verkeerd misschien wel in de vorm van zijn leven, maar ook Rublev weet de ballen goed te raken. Hierdoor denken we dat het wel eens een 5-setter kan worden. Veel games lijkt ons gegarandeerd.