Barca walst over Plzen heen voor een verdubbeling van je inzet!

Vanavond om 21:00 mag FC Barcelona in Camp Nou gelijk het meest eenvoudige potje in de Champions League afwerken, want de Spaanse topploeg ontvangt het Tsjechische Viktoria Plzen.

FC Barcelona zit de afgelopen jaren in een lastige fase, waar de club zich moet proberen te herstellen van de financiële en bestuurlijke wanorde. Europese successen kunnen de basis zijn voor de weg terug omhoog, maar de groepsfase overleven wordt al een enorme klus. Zo treft FC Barcelona namelijk Inter en Bayern München. Dit houdt in dat de wedstrijden tegen Viktoria Plzen gewonnen moeten worden en het is een ideale mogelijkheid om aan het doelsaldo te werken.

Xavi is met een nieuwe selectie met spelers als Raphinha, Robert Lewandowski en Jules Koundé aan een nieuw seizoen begonnen in de La Liga en dat verloopt best goed. Van de eerste vier wedstrijden werd en er drie gewonnen. Enkel in het doelpuntloze gelijkspel thuis tegen Rayo Vallecano ging het mis. In de volgende wedstrijden werd telkens met een minimaal verschil van drie treffers gewonnen van Real Sociedad, Real Valladolid en Sevilla. Robert Lewandowski kwam maar liefst vijf keer tot scoren en men verwacht in Barcelona dus veel van de Poolse superspits.

Viktoria Plzen is best een onbekende naam in de Champions League. Toch deed de club in 2013/14 en 2018/19 al mee aan het toernooi. In de laatste editie wist het zelfs de Europa League-plek te bemachtigen door 7 punten te halen in een groep met Real Madrid, Roma en CSKA Moskou. Dat is niet gek, want samen met Slavia Praag en Sparta Praag maakt Viktoria Plzen de dienst uit in Tsjechië. Vorig seizoen eindigde de club met een punt achterstand op Slavia Praag op de tweede plaats en ook dit seizoen kan de club de koppositie gaan veroveren. Momenteel heeft de club namelijk 16 punten uit 6 wedstrijden gepakt en kan het met een wedstrijd minder gespeeld Slavia Praag inhalen.

Veel bekende namen heeft Viktoria Plzen overigens niet.

Onze conclusie is dat Barcelona deze thuiswedstrijd moeiteloos gaat winnen en de nul zal houden.