Gaan de punten mee naar Londen?

Dinamo Zagreb krijgt dinsdagavond om 18:45 bezoek van Chelsea in de eerste ronde van de Champions League. Na een zwaarbevochten kwalificatiestrijd gaat het hoofd toernooi nu dan toch echt beginnen voor de Kroaten!

Dinamo Zagreb wist zich te plaatsen voor de Champions League doordat het vorig seizoen met negen punten afstand kampioen werd van de Kroatische competitie. Het seizoen begon daarna met een overwinning in de Super Cup, waarna er een lange kwalificatiereeks volgde. Eerst schakelde de club het Noord-Macedonische Shkupi uit, daarna stond een tweeluik met Ludogorets op het programma ook zij werden over twee wedstrijden verslagen. In de finale moesten ze tegen Bodo Glimt, waar op het Noorse kunstgras met 1-0 verloren werd. Echter maakte de Kroatisch kampioen in eigen huis alles goed door na een verlenging met 4-1 te winnen.

Inmiddels begon ook de Kroatische competitie weer gewoon, waar Dinamo Zagreb wederom oppermachtig is. Na enkel 8 wedstrijden staat de club al acht punten voor op de nummer twee en dat geeft wel aan hoe oppermachtig de club in eigen land is. De laatste keer dat de ploeg zich wist te plaatsen voor de Champions League was in 2019/2020 toen ging Dinamo Zagreb strijdend ten onder met 10 doelpunten voor en 13 tegen in een groep met Manchester City, Atalanta en Shakhtar Donetsk.

Chelsea is erg wisselvallig begonnen aan een nieuw seizoen in de premier league. Vorig jaar begonnen The Blues ijzersterk, maar moesten behoorlijk op tijd de strijdbijl om de titel begraven. Met aankopen als Kalidou Koulibaly, Raheem Sterling, Carney Chukwuemeka en Marc Cucurella hoopte de club weer de weg naar succes te vinden.

Echter won Chelsea pas drie van de zes wedstrijden en ook afgelopen weekend wisten ze in eigen huis nipt met 2-1 te winnen van West Ham, door een late treffer van invaller Kai Haverts. het lijkt dan ook alsof de clubleiding van Chelsea in paniek is geraakt, want afgelopen week werden namelijk ook nog Wesley Fofana, Denis Zakaria en Pierre-Emerick Aubameyang naar Londen gehaald. The Blues probeerde ook last minute nog Edson Alvarez binnen te halen maar daar werkte Ajax niet aan mee. Ineens heeft Chelsea een selectie waar alles dubbel bezet is en je kunt wel zeggen dat de vervangende spelers over veel kwaliteit beschikken. Het valt dus nog te bezien of Thomas Tuchel daadwerkelijk met een A-elftal zal starten in Kroatië.

Wij verwachten een spannende wedstrijd maar dat Chelsea uit eindelijk toch over genoeg kwaliteit beschikt om de punten mee naar London te nemen.