Haaland en City voor een verdubbeling van je inzet!

Dinsdagavond om 21:00 gaat een weer nieuw seizoen in de Champions League van start! Het belooft direct spektakel te worden als het Manchester City van Pep Guardiola op bezoek gaat bij Sevilla.

Een slechte start, zo kunnen we de seizoens start van Sevilla toch wel kort omschrijven.

De ploeg staat na vier speelrondes in de La Liga op nog maar een schamel punt en kregen zaterdagavond voor eigen publiek met 0-3 pak slaag van FC Barcelona. Daarmee lijkt de gifbeker voorlopig nog niet leeg voor het elftal van Julen Lopetegui. Aangezien ze dinsdagavond Manchester City dat, op dit moment toch een van de allerbeste teams is op visite krijgt in het Sanchez Pizjuan.

De slechte competitiestart van Sevilla komt grotendeels door technisch directeur Monchi. Met het vertrek van het centrale duo Diego Carlos en Jules Koundé raakten de Spanjaarden deze zomer hun sleutelspelers kwijt, maar in tegenstelling tot voorgaande jaren haalde de club ditmaal erg matige vervangers. Vooral achterin zijn ze ontzettend kwetsbaar, dat komt ook omdat aankoop Marcao niet fit is.

Een 1-1 gelijkspel tegen Aston Villa betekende het tweede puntverlies van dit seizoen voor Manchester City. Erling Haaland schoot de bezoekers met alweer zijn tiende premier league-goal nog wel op voorsprong, maar doelman Ederson had geen antwoord op de kanonskogel van Aston Villa aanvaller Leon Bailey. Uiteindelijk mochten The Citizens nog van geluk spreken dat zij een punt overhielden aan hun bezoek aan Aston Villa, nadat de thuisclub een zuiver doelpunt afgekeurd zag worden.

Pep Guardiola baalde zichtbaar van het puntverlies van zijn team: ‘In verdedigend opzicht stonden we goed, maar voorin misten we de scherpte.’ In de eerste helft kwam Manchester City inderdaad tot geen enkel schot tussen de palen. Toch was dat waarschijnlijk een incident, want in de voorgaande vijf speelrondes wist de Engelse topclub maar liefst negentien keer het net te vinden. Het is daarom volkomen logisch dat Manchester City wordt beschouwd als een van de topfavorieten voor het winnen van de Champions League, de ultieme droom van de steenrijke eigenaren uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Wij verwachten daarom ook dat City zonder veel moeite deze uitwedstrijd zal winnen.