Bijna 3 keer je inzet voor deze confrontaties in de Vuelta!

Samen met de Nederlandse etappes is rit 16 in de Vuelta de vlakste van de hele editie. In de race in het zuidwesten van Spanje verwerken de renners nog geen 1.000 hoogtemeters. De finale is helemaal op maat van groenetruidrager Mads Pedersen.

Er ligt wel een hindernis voor de snelle mannen in de finale. Op 10 kilometer van de finish zit een klimmetje van 1,5 kilometer à 6,1%. Je zou zeggen: goed positioneren en dan overleef je het als sprinter wel. En anders is er nog altijd 8 kilometer om terug te komen.

Hoewel, dat terugkomen wordt gecompliceerd door een korte helling in de laatste 3 kilometer, waarna de slotkilometer een vals plat is. Dus ja, het parcours is perfect voor een massasprint, maar of álle sprinters van de partij zijn, dat valt nog te bezien.

De klimmetjes in de finale kruiden de race sowieso, en dat is mooi. Voor de rest stelt het parcours niet zo bar veel voor. Vlakke tot glooiende wegen en dan finishen in Tomares, een stadje even ten westen van Sevilla.

In de zoektocht naar confrontaties kwam ik al snel een zeer duidelijke tegen tussen Mads Pedersen en Bryan Coquard. De leider in het punten klassement Pedersen heeft ondertussen al een ritzege beet, 3 tweede plaatsen en wist daarbij ook nog eens een keer vijfde te worden. Coquard heeft slechts een tweede en een vierde plaatst behaald als uitschieter. Het lijkt ons dan ook zeer duidelijk dat Pedersen voor Coquard zal eindigen.

Een andere leuke confrontatie is Carlos Canal tegen Cèdric Beullens. In de degradatiestrijd voor de ploegen is elk punt voor Lotto Soudal nodig. Cédric Beullens probeert daar zijn duit in het zakje bij voor te doen. Hij heeft al een 8ste 9de en een 12de plek op zak. Canal daartegen heeft als beste prestatie een 18de plek en wist in soort gelijke ritten als deze bijna altijd achter Beullens te eindigen.

We verwachten dan ook vandaag dat Beullens voor Canal zal eindigen.

Live Betting NL - de #1 op live wedden