Ruim 2,5 keer je inzet met deze combinatie!

Utrecht op bezoek bij puntloos Fortuna.

Vrijdag avond om 20:00 word de vijfde speelronde van de Eredivisie af getrapt in het Fortuna Sittard Stadion, als Fortuna Sittard visite krijgt van FC Utrecht. Beide teams hebben een teleurstellende competitiestart achter de rug en hopen vrijdagavond eindelijk hun eerste overwinning van het nieuwe seizoen te kunnen pakken.

Sinds het begin van het nieuwe seizoen is er bij Fortuna Sittard, ondanks forse investeringen en grote aankopen staan de Limburgers na 4 wedstrijden met nul punten stijf onderaan en werd Sjors Ultee al na 3 wedstrijden ontslagen. Op dit moment heeft Fortuna Sittard nog geen nieuwe trainer gevonden,

als we de geruchten mogen geloven bepaalt op dit moment sterspeler Burak Yilmaz vrijwel alles bij Fortuna Sittard. De Turk schijnt het zelfs flink aan de stok te hebben gehad met verschillende spelers en spitsen trainer Frank Demouge na de verloren uitwedstrijd bij Heerenveen.

‘Zelfs Johan Cruijff had niet zoveel macht als Yilmaz,’ aldus Huub Stevens over de huidige situatie bij de Limburgers.

Wel werd er gister weer een grote Turkse naam uit de hoge hoed van de Turkse eigenaar getoverd, want Oguzhan Ozyakup komt transfer vrij over van Besiktas.

Niet alleen Fortuna wacht nog op de eerste competitie zege, maar ook FC Utrecht die met twee punten uit vier speelrondes hadden gehoopt op meer. Ook in de 0-2 nederlaag tegen Ajax van afgelopen weekend was het weer niet veel soeps wat de Domstedelingen op de mat wisten te leggen. Na afloop ging het echter vooral over een klein deel van het publiek dat zich misdroeg met onder meer een vuurwerkbom vlakbij het doel van Ajax en oerwoudgeluiden aan het adres van Brian Brobbey.

Het was dus in meerdere opzichten een slecht weekend voor iedereen die FC Utrecht een warm hart toedraagt. Toch is het vertrouwen in een mooi seizoen nog altijd groot in De Galgenwaard. Dat is wel begrijpelijk, want met het aantrekken van spelers als Sean Klaiber, Bas Dost, Jens Toornstra en Amin Younes heeft FC Utrecht wel een goeie transferzomer achter de rug. Met dergelijke spelers in de gelederen is het in principe slechts een kwestie van tijd voordat de formatie van Henk Fraser zijn draai zal vinden.

Dat er een hoop chaos is mag duidelijk zijn maar er zal vanavond genoeg kwaliteit op het veld staan en daar mogen we wel wat doelpunten van verwachten.

Dortmund kan koppositie pakken voor eigen publiek!

Vrijdag avond om 20:30 staat de eerste wedstrijd van de 5e speelronde van de Bundesliga op het programma.

De thuisploeg kan de steun van de eigen fans goed gebruiken, want de bezoekers zijn bezig aan hun op een na beste start ooit in de Bundesliga en daarmee lijken ze Erlin Haaland al bijna vergeten.

Borussia Dortmund deed afgelopen weekeinde uitstekende zaken in de Bundesliga.

Op bezoek bij Hertha Berlin kopte Anthony Modeste de geel zwarten naar een 0-1 overwinning, terwijl Bayern München enkele uren later dure punten liet liggen in het 1-1 gelijkspel tegen Borussia Mönchengladbach.

Borussia Dortmund is de aartsrivaal uit Beieren nu tot een punt genaderd en springt bij een overwinning op Hoffenheim tenminste tijdelijk over de recordkampioen heen.

Edin Terzic was natuurlijk tevreden met het resultaat in Berlijn, al had de coach liever gezien dat Borussia Dortmund met een tweede treffer het duel eerder definitief in het slot had gegooid. Begrijpelijk, want Borussia Dortmund kreeg vorig seizoen maar liefst 52 tegentreffers om de oren. Deze jaargang gaat het met twee clean sheets in de eerste vier speelrondes al een stuk beter.

Ook Hoffenheim beleefde een uitstekende competitiestart, want het heeft na vier speelrondes net als Borussia Dortmund al negen punten op zak. Een uitoverwinning op Borussia Dortmund zou zelfs de allerbeste Bundesliga start uit de clubgeschiedenis betekenen en staan ze tot zeker zaterdag middag boven aan. ‘Het begint aardig te lopen’ zo merkte André Breitenreiter op na de 1-0 zege op Augsburg van afgelopen weekend.

Het gaat dus lekker met Hoffenheim, dat tegen Borussia Dortmund echter zijn borst kan nat maken. Vorig seizoen verloren ze namelijk tweemaal met 3-2 van Dortmund. De Kroatische Hoffenheim spits Andrej Kramaric zal echter met genoegen terugdenken aan 27 juni 2020, toen hij maar liefst vier keer trefzeker was in de 0-4 zege op Borussia Dortmund.

Wij verwachten echter dat Dortmund in eigen huis de winst zal pakken.