Visma probeert gehavend Quickstep af te matten voor 3 keer je inzet!

In de 12de etappe van de Ronde Van Spanje krijgen de renners een vrij lang parcours van maar liefst 192.7 kilometer voorgeschoteld. De rit begint in Salobrena en zal aankomen bovenop de Penas Blancas. Tussendoor is het vrij vlak met nog 1 vallei van 50 kilometer in het midden van deze etappe. Een ideale kans voor de vluchters zou je dus denken op papier. Toch denken wij van niet vandaag.

Het Quickstep van de leider Evenepoel is gisteren met Julian Alaphilippe een belangrijke pion bergop verloren. Het zal dus knokken worden voor het team om Evenepoel zolang mogelijk te beschermen en in goede positie te houden voor en op de Penas Blancas.

Met Roglic als dichtste achtervolger op 2 minuut 41 seconden zullen de achtervolgende ploegen niet te lang moeten wachten met het gat op Evenepoel proberen kleiner te maken. Vandaag is het volgens ons een ideale kans om een prik uit te delen op de slotklim. Nu dat Remco een sterke pion bergop mist zal het voor Quickstep lastig zijn om hem lang in ideale positie te houden.

Als we dan gaan kijken naar welk team het Quickstep zwaar kan maken komen we toch al erg snel bij Jumbo Visma uit. Natuurlijk zijn ook zij met Sep Kuss een belangrijke renner verloren maar Rohan Dennis heeft de laatste tijd laten zien dat hij ook bergop echt van waarde kan zijn.

We verwachten dan ook dat Visma de koers hard zal maken en dat dit zal resulteren in een podiumplek voor Primoz Roglic.