Doelpunten in Leicester en een zege voor AZ voor een verdubbeling van je inzet!

Leicester City – Manchester United

Tijdens de 5de speelronde van de Engelse Premier League ontvangt de laatste in de stond Leicester City het nummer 11 uit de stand Manchester United in het eigen stadion.

Met slechts 1 punt uit 4 wedstrijden is Leicester absoluut niet goed begonnen aan de competitie. Met 6 gemaakte doelpunten kan je wel stellen dat de aanval wel draait maar de ploeg van coach Rodgers Brendan kende ondertussen al 10 tegendoelpunten te pakken. Je kan dus wel zeggen dat de verdediging aan het diggelen staat.

Het Manchester United van Eric Ten Hag heeft zichzelf na een mindere start helemaal herpakt en heeft nu 6 punten uit zijn laatste 2 wedstrijden gepakt. Met 4 gemaakte doelpunten en 7 tegendoelpunten kan je hier ook wel stellen dat er verdedigend nog het één en ander moet gebeuren.

Als we naar de onderlinge duels van beide ploegen gaan kijken zien we dat er in de laatste 5 wedstrijden telkens werd gescoord door beide ploegen.

Doordat de defensies van beide ploegen nog niet op punt staat en dankzij de statistieken uit de vorige onderlinge duels verwachten we dat beide ploegen vanavond minstens 1 keer gaan scoren.

AZ Alkmaar – N.E.C. Nijmegen

In de 4de speelronde van de Nederlandse Eredivisie neemt het nummer 4 in de stand AZ Alkmaar het op tegen de nummer 9 van de competitie N.E.C. Nijmegen in eigen huis.

Met 9 punten uit 3 wedstrijden kent AZ een perfecte seizoenstart. Het kan met een overwinning vandaag Ajax en PSV vergezellen als enige 3 ongeslagen ploegen. Sinds de voorbereiding op 16/07 en alle Europese kwalificatie wedstrijden bijgeteld heeft het trouwens sindsdien nog maar 1 keer verloren en dat was tegen Dundee United. Tegen Dundee won het trouwens de terug wedstrijd wel vlot met 7-0. We kunnen dus wel stellen dat AZ met duidelijke ambities aan het seizoen is begonnen.

Met 4 punten uit 3 wedstrijden is de seizoenstart van N.E.C. niet optimaal. Natuurlijk is het ook een ploeg die met helemaal andere ambities aan het seizoen is gestart dan AZ.

Nijmegen wist trouwens ook de laatste 3 onderlinge wedstrijden niet te winnen van AZ. Dankzij de goede vorm en het kwalitatief beter team verwachten we dat AZ vanavond de 3 punten thuis zal houden.