Samsonova blijft maar winnen voor 1.80 keer je inzet!

Op het WTA-toernooi in Cleveland staan Siegemund en Samsonova tegenover elkaar. Samsonova is meer dan terecht de favoriete, aangezien ze begin augustus de titel in Washington op haar naam schreef. Op weg naar de titel versloeg ze onder andere Mertens, Raducanu en Tomljanovic. Ook deze week begon de Russische weer goed aan het toernooi. Ze won gisteren namelijk 6-1/6-0 haar eerste ronde. Het was dan weliswaar tegen de nummer 322 van de wereld, maar het geeft wel aan dat de vorm goed zit.

Siegemund staat momenteel 216 op de ranking. Het is dan ook geen wonder dat ze zeer matig presteert op de WTA-toernooien die ze speelt. In Toronto wist de Duitse zichzelf niet te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Ze verloor haar eerste kwalificatiewedstrijd 6-3/6-3 tegen de nummer 103 van de wereld. Deze week wist ze zich dus wel te plaatsen voor het hoofdtoernooi, maar ook dit was niet overtuigend. Siegemund won 6-4/6-3 tegen de nummer 1447 en 7-5/6-2 tegen de nummer 252.

Gezien de huidige vorm van beide dames verwachten we een korte wedstrijd. Samsonova lijkt ons op dit moment gewoonweg een niveau te hoog.