Ruime verdubbeling van je inzet met deze combinatie!

Ajax op jacht naar volgende zege!

In de derde speelronde van de Eredivisie gaat Ajax zondagmiddag om 14:30 op bezoek bij Sparta in Het Kasteel. Gaat het elftal van Alfred Schreuder weer schitteren, of weet het dappere elftal van Maurice Steijn roet in het eten van de Amsterdammers te gooien?

Sommige kenners voorspellen dat de landstitel dit seizoen naar PSV zal gaan, maar qua spelersmateriaal steekt Ajax met kop en schouders boven alle andere Eredivisie clubs uit. Dat bleek wel toen er in de afgelopen speelronde met 6-1 werd gewonnen van FC Groningen. Tot nu toe had Alfred Schreuder een luxeprobleem dat hij internationals als Davy Klaassen en Steven Berghuis op de bank liet beginnen, maar uit de Sorare opstelling van Dailey Blind kunnen we opmaken dat zij tegen Sparta zullen starten ook Maarten Stekelenburg keert terug onder de lat. Waar afgelopen weekend nog hoofdrollen waren weggelegd voor Steven Bergwijn en Antony, die het publiek in de Johan Cruijff Arena met fantastische acties en geweldige goals een heerlijke voetbalmiddag bezorgden.

Vanmiddag zal de formatie van Ajax er tegen Sparta er dus iets anders uit zien Antony ontbrak al op de afsluitende training, nadat Ajax eerder die dag een bod van 80 miljoen op hem had afgewezen.

Maar er verwacht wordt dat Manchester United in de aankomende dagen het bod gaat verhogen naar de 100 miljoen die de Amsterdammers voor de Braziliaan verlangen, een hereniging met Erik Ten Hag is dus aanstaande.

Sparta heeft afgelopen zomer voor zijn doen flink geïnvesteerd, maar de Rotterdammers wachten dit seizoen nog op hun eerste overwinning. Vito van Crooij had de bal afgelopen weekend tegen AZ al na acht seconden in de goal liggen en evenaarde daarmee het record van de snelste goal in de Eredivisie ooit, maar hij kon niet voorkomen dat Sparta op het eigen Kasteel met 2-3 zouden verliezen. Dat neemt niet weg dat Sparta uitstekend voor de dag kwam, met name in de eerste helft speelde ze sterk.

Dat het vandaag een lastige middag word voor Sparta is wel duidelijk, want de laatste keer dat de Rotterdammers überhaupt een punt wisten te pakken tegen de Amsterdammers is al dertien jaar geleden. De kans op een stunt lijkt dus klein, tenzij Sparta opnieuw een spectaculaire aftrap uit de hoge hoed weet te toveren.

Echter geloven wij ook vandaag weer in de individuele kwaliteit van Ajax en gaan er dan ook van uit dat ze eenvoudig weten te winnen op Het Kasteel.

Bayern op jacht naar volgende competitie zege tegen puntloos Bochum!

Vanavond om 17:30 staat het duel in de 3e speelronde van de Bundesliga tussen VFL Bochum en Bayern München op het programma. De Duitse recordkampioen is in ieder geval gewaarschuwd, want vorig seizoen leed het een gevoelige nederlaag in het Vonovia-Ruhrstadion!

Bayern München is met een goed gevoel begonnen aan het nieuwe seizoen. Na de winst in de Duitse Supercup tegen RB Leipzig won Der Rekordmeister namelijk ook met ruime cijfers van Eintracht Frankfurt 6-1, en van Wolfsburg met 2-0. Met name Sadio Mané en Jamal Musiala zijn in topvorm en daarmee hebben ze toch twee goede vervangers voor Robert Lewandowski in de Allianz Arena.

Het moge dus duidelijk zijn dat Bayern München ook dit seizoen weer op prijzenjacht gaat. Julian Nagelsmann zal dit weekend echter wat moeten schuiven, aangezien Serge Gnabry niet helemaal fit is. Kingsley Coman zal hem hoogstwaarschijnlijk vervangen, terwijl Ryan Gravenberch en Matthijs de Ligt vermoedelijk opnieuw op de bank moeten zitten.

Bochum eindigde vorig seizoen op een keurige dertiende plaats, met een comfortabele voorsprong van negen punten op de degradatiezone. Dit seizoen loopt het echter nog niet helemaal lekker, want na nederlagen tegen Mainz 1-2 en Hoffenheim 3-2 wachten zij na twee speelrondes nog op hun eerste punt. Met name het verlies bij Hoffenheim deed pijn, omdat ze in dat duel een vroege 0-2 voorsprong volledig uit handen gaven.

Het zit Thomas Reis ook niet mee, want met onder meer Danilo Soares en Kostas Stafylidis moet de coach van Bochum al een lange tijd twee belangrijke verdedigers missen. Het duo is op de weg terug, maar de kans dat zij zondagmiddag aan de aftrap zullen staan is erg klein. Bochum kan echter vertrouwen putten uit vorig seizoen, toen het in eigen huis met 4-2 wist te stunten tegen Bayern München. Echter verwachten wij dat Bayern vandaag eenvoudig weet te winnen.