Ruime verdubbeling van je inzet

Dortmund gaat voor 3 zeges op rij!

Zaterdagmiddag om 15:30 neemt Borussia Dortmund het in het eigen Signal Iduna Park op tegen Werder Bremen.

Borussia Dortmund zag deze zomer sterspeler Erling Haaland naar Manchester City vertrekken. Vervolgens viel ook zijn beoogde vervanger Sebastien Haller weg vanwege een tumor, maar de formatie van Edin Terzic is na twee speelrondes in de Bundesliga nog zonder puntverlies. Een geoliede voetbalmachine is Dortmund echter nog niet. In de eerste speelronde wisten ze met de hakken over de sloot te winnen van Bayer Leverkusen en op bezoek bij Freiburg wist het pas in het laatste kwartier een 1-0 achterstand om te buigen in een 1-3 overwinning.

In en tegen Freiburg waren het de jonkies Jamie Bynoe-Gittens en Youssoufa Moukoko die Borussia Dortmund weer tot leven wisten te wekken. De kans is groot dat het talentvolle duo ook dit weekend weer volop speeltijd zal krijgen, nadat zij er in kwam voor Donyell Malen en Thorgan Hazard liep het tenslotte een stuk beter. De ervaren Anthony Modeste zal waarschijnlijk de aanvalslinie leiden. De Fransman wacht na twee wedstrijden nog op zijn eerste goal in het shirt van Borussia Dortmund, nadat hij onlangs overkwam van Köln.

Promovendus Werder Bremen is dit prille seizoen nog ongeslagen, dat is knap van de nummer twee van de 2e Bundesliga van het afgelopen seizoen. nadat het zowel uit tegen Wolfsburg de nummer 12 van afgelopen seizoen, als thuis tegen Stuttgart de nummer 15 van het afgelopen seizoen een 2-2 uit het vuur wist te slepen. Afgelopen weekend was de Schotse invaller Oliver Burke de gevierde man door tegen Stuttgart diep in blessuretijd de gelijkmaker binnen te schieten.

Trainer Ole Werner weet dus precies wat hem te doen staat om Werder Bremen in de Bundesliga te houden. Qua scorend vermogen zit het wel snor bij de Noord-Duitsers, maar iets meer defensieve zekerheid zou zeker tegen een topclub als Borussia Dortmund erg welkom zijn. Spelmaker Leonardo Bittencourt en aanvaller Marvin Ducksch zullen in elk geval tot op het bot gemotiveerd zijn, want beiden hebben een verleden bij Borussia Dortmund. Wij verwachten echter dat Dortmund over meer kwaliteit beschikt en voor eigen publiek de volgende overwinning zal pakken.

Real Madrid verspeeld geen punten tegen Celta de Vigo.

In de 2e speelronde van de La Liga gaat Real Madrid zaterdagavond om 22:00 op bezoek bij Celta de Vigo. De thuisclub ruikt bloed, zeker nu de bezoekers een van hun steunpilaren zo goed als zeker lijkt te vertrekken. Het zou een vroegtijdig einde betekenen aan CMK het toch wel iconische middenveld van Real Madrid wat bestaat uit Casemiro, Luka Modric en Toni Kroos.Eerst genoemde vertrekt dus waarschijnlijk naar het Manchester United van Erik Ten Hag.

Real Madrid wist vorige week tijdens de eerste speelronde van de La Liga nog niet te imponeren en keek op bezoek bij promovendus Almeria zelfs al vroeg tegen een achterstand aan. Na de thee waren het Lucas Vazquez en David Alaba die met hun goals De Koninklijke als nog aan een 1-2 zege hielpen en voor een afgang wisten te behoeden. De Madrilenen gaan ook dit seizoen natuurlijk weer voor het kampioenschap, nadat het afgelopen seizoen met 13 punten verschil op Barcelona zonder moeite kampioen werd. Maar ook Carlo Ancelotti zal ongetwijfeld gezien hebben dat het spel van zijn ploeg snel verbeterd zal moeten worden.

Met een 2-2 gelijkspel tegen Espanyol hield Celta de Vigo de nummer 11 van het afgelopen seizoen, een punt over aan de eerste speelronde van de La Liga. Maar daar waren ze bij Celta de Vigo niet blij mee. Dat had alles te maken met het scoreverloop ,vedette Iago Aspas en nieuwkomer Goncalo Paciencia hielpen hun team aan een 2-0 voorsprong, die zij dus vervolgens door de vingers lieten glippen. ‘Onbegrijpelijk,’ aldus trainer Eduardo Coudet. ‘We kwamen nauwelijks in de problemen, maar hebben toch twee punten laten liggen.’

De bittere nasmaak overheerste dus na afloop van de openingswedstrijd tegen Espanyol. Toch leeft Celta de Vigo weer helemaal onder de eigen supporters, want er zullen

zaterdagavond tegen Real Madrid 18.000 supporters op de tribunes zitten. Dat is voor Celta de Vigo het hoogste toeschouwersaantal in de afgelopen 2,5 jaar.

Desondanks verwachten wij dat Real Madrid deze wedstrijd gaat winnen.