RUIM DRIE KEER JE INZET MET DEZE COMBINATIE!

The Hammer in eigen huis op jacht naar de eerste zege van het seizoen!

In de play-offs van de Conference League neemt West Ham United het op tegen Viborg. De Engelsen zijn uiteraard favoriet, maar wachten wel nog steeds op hun eerste overwinning van het nieuwe seizoen. West Ham United mocht vorig seizoen ruiken aan Europees succes, toen de Engelsen de halve finales van de Europa League wisten te bereiken. Dit seizoen wil de club uit Londen opnieuw furore maken in Europa, al staat het na twee speelrondes in de premier league nog steeds op nul punten. De 0-2 thuisnederlaag in de openingswedstrijd tegen Manchester City was geen schande, maar het 1-0 verlies van afgelopen weekend bij promovendus Nottingham Forest is wel keihard aangekomen bij The Hammers.

West Ham United kan wel een goed resultaat gebruiken, dus David Moyes zal waarschijnlijk een sterk elftal opstellen. Dat is maar goed ook, want de pijnlijke Europese nederlagen tegen de Roemeense voetbaldwerg Astra Giurgiu in 2015 en 2016 liggen nog steeds vers in het geheugen van de West Ham United-supporters. Topaankoop Gianluca Scamacca maakt een goede kans op zijn eerste basisplaats in het shirt van West Ham.

 Voor het Deense Viborg is deze kraker tegen West Ham United een van de absolute hoogtepunt uit de clubgeschiedenis. De Denen spelen namelijk pas voor de tweede keer ooit Europees voetbal en hebben nog nooit tegen een club van dit kaliber in zo’n indrukwekkend stadion gespeeld.

Viborg beleefde in elk geval een goede generale repetitie dankzij de 2-0 overwinning voor eigen publiek van afgelopen weekend op Silkeborg. De openingstreffer kwam op naam van Jay-Roy Grot, die je kunt kennen van zijn periodes bij Vitesse, NEC en VVV. De aanvaller is niet de enige Nederlander bij The Greens, want ook Clint Leemans en Justin Lonwijk spelen bij de ploeg die vorig seizoen als promovendus op een knappe zevende plaats wist te eindigen in de Deense Superliga.

Wij verwachten echter dat West Ham met spelers als Rice, Bowen, Benrahma en Antonio veel meer kwaliteit op het veld heeft staan en over dit Deense elftal heen zal walsen.

AZ gaat voor volgende thuis zegge in Europa.

In de play-offs van de Conference League zullen de Alkmaarders over twee duels af moeten rekenen met het Portugese Gil Vicente.

AZ maakte vorige week grote indruk door met maar liefst 7-0 in het AFAS Stadion Dundee United af te slachten. Daarmee maakte het elftal van Pascal Jansen de eerdere 1-0 nederlaag in Schotland meer dan goed en daarmee maakt het kans op weer een seizoen in Europa. Het betekende de op een na grootste AZ overwinning ooit in Europa.

Het zelfvertrouwen is dus weer helemaal terug bij AZ, dat afgelopen weekend nipt met 2-3 wist te winnen bij Sparta. Daarvoor wist het al eens in eigen huis van Go Ahead Eagles te winnen met 2-0 en twee maal van Tuzla City. Jansen koos op het Kasteel voor exact hetzelfde elftal als tijdens de voetbalshow tegen Dundee United, dus het gevaar op oververmoeidheid ligt op de loer. AZ heeft aankomend weekend echter vrij gekregen van de KNVB, dus het hoeft donderdagavond geen krachten te sparen.

Gil Vicente bestaat dit seizoen 98 jaar, maar over de Europese successen van de Portugezen kunnen we kort zijn. De ploeg maakt dit seizoen namelijk zijn Europese debuut, nadat het vorig jaar in de nationale competitie op de vijfde plaats wist te eindigen. In de vorige voorronde van de Conference League rekenden de club af met het Letse Riga, maar tegen AZ kunnen zij ongetwijfeld op meer tegenstand rekenen.

In Portugal kennen we clubs als Benfica, Porto en Sporting, maar Gil Vicente blijft voor de meesten van ons toch een onbekende. Aanvaller Fran Navarro en verdediger Lucas Cunha waren in een ver verleden jeugdinternationals van respectievelijk Spanje en Brazilië, maar zij wisten hun hoge verwachtingen uiteindelijk niet in te lossen. Daarnaast had de ploeg van Ivo Vieira een slechte generale repetitie, nadat er afgelopen weekend met 1-0 werd verloren bij Arouca.

Wij verwachten dat AZ voor eigen publiek geen probleem zal hebben met deze Portugese tegenstander.

Live Betting NL - de #1 op live wedden