Tiafoe verdubbelt je inzet in Cincinnati!

Opnieuw staat er een Amerikaans gekleurde wedstrijd op het programma in Cincinnati. Tiafoe en Korda zullen het voor de 4de keer tegen elkaar opnemen. Een opvallende statistiek is dat Tiafoe alle voorgaande ontmoetingen wist te winnen.

Als we kijken naar de vorm van beide heren, zien we dat deze bij allebei de spelers goed is. Tiafoe wist in de eerste ronde een knappe zege te boeken tegen de Italiaanse nummer 2 Berrettini. In de afgelopen weken liet de nummer 25 van de wereld al goede dingen zien op het hardcourt. Zo behaalde hij in Atlanta de halve finale, waarna de kwartfinale het eindstation was in Washington. In de Amerikaanse hoofdstad bleek Kyrgios een formaatje te groot. Hij verloor in 3 sets, wat zeker geen schande is gezien de vorm van de Australiër.

Korda mag vooral tevreden zijn over zijn laatste 2 weken. In Washington bereikte hij de kwartfinale, waar hij werd uitgeschakeld door de Zweed Ymer. Deze week begon hij opnieuw goed door Khachanov te verslaan met 6-3/6-4. Net zoals Tiafoe was ook Korda actief in Atlanta, alleen daar presteerde de nummer 52 van de wereld minder goed, aangezien de eerste ronde zijn eindstation was.

Het zal vandaag ongetwijfeld een spannende wedstrijd worden, maar we vinden dat de notering voor Tiafoe aan de hoge kant is. Gezien de vorm en de voorgaande ontmoetingen, kiezen we voor hem!