PSV verliest niet voor 2,5 keer je inzet!

PSV is nog maar één ronde verwijderd van deelname aan de Champions League, het ultieme podium van elke voetbalclub. De Eindhovenaren kunnen echter aan de bak, want de tegenstander in de play-offs is niemand minder dan het Rangers van Giovanni van Bronckhorst. Met name op het eigen Ibrox is de Schotse topclub een ploeg die respect afdwingt. Dat z’n uitwedstrijd in Schotland altijd lastig is bleek al toen AZ vorige week op bezoek ging bij Dundee.

Rangers en PSV hopen alle bij dit seizoen voor het eerst in lange tijd weer eens hun opwachting te mogen maken in de groepsfase van de Champions League. De manschappen van Ruud van Nistelrooij hadden het in de vorige ronde zowel uit als thuis erg lastig tegen het sterke AS Monaco, maar wisten zich dankzij een rake kopbal van Luuk De Jong in de verlenging toch naar de play-offs te knokken. Het zelfvertrouwen in het Philips Stadion neemt met de week toe dat komt ook dankzij de 3-5 overwinning op Ajax in de Johan Cruijff Schaal en de foutloze competitiestart in de Eredivisie.

Van Nistelrooij zal echter waken voor teveel optimisme, aangezien hij in 1999 als speler van PSV met maar liefst 4-1 klop kreeg bij Rangers. Daarnaast zit de Eindhovense ziekenboeg met onder meer Noni Madueke, Mauro Junior en Olivier Boscagli nog steeds behoorlijk vol. De interne concurrentie binnen de PSV-selectie blijft echter groot. Met name toptalent Xavi Simons solliciteert na zijn twee goals en een assist van zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles die met 2-5 werd gewonnen, nadrukkelijk naar een basisplaats.

Voor het eerst sinds het faillissement en de doorstart in de onderste regionen van de Schotse voetbalpiramide van enkele jaren geleden staat Rangers op de drempel van deelname aan de Champions League. De formatie van Giovanni van Bronckhorst gooide vorig seizoen ook al hoge ogen in Europa, toen zij in de Europa League-finale nipt het hoofd moesten buigen voor het Duitse Eintracht Frankfurt. Daarnaast wisten zij vorige week op het eigen Ibrox met een 3-0 zege op de Belgische stuntploeg Union Saint-Gilloise op overtuigende wijze een 2-0 nederlaag uit de heenwedstrijd weg te poetsen.

Die 3-0 overwinning van vorige week kwam zeker niet uit de lucht vallen.

Met vijf overwinningen en een gelijkspel is Rangers al zes Europese thuiswedstrijden op rij ongeslagen, inclusief een 2-2 gelijkspel tegen Borussia Dortmund en een 3-1 zege op RB Leipzig. Van Bronckhorst zag deze zomer verdediger Calvin Bassey naar Ajax vertrekken, maar heeft met onder meer James Tavernier, Ryan Kent en Antonio Colak nog steeds behoorlijk wat spelers van Champions League niveau. Niet voor niets walste Rangers dit weekend eenvoudig met 4-0 over St. Johnstone heen en is het in de Schotse premier league na drie speelrondes nog zonder puntverlies.

In 2011 speelde de clubs ook al eens een tweeluik tegen elkaar dat resulteerde in Schotland in een 0-1 overwinning voor PSV, waar het in Eindhoven een week later 0-0 bleef.

Wij verwachten een gesloten wedstrijd tussen de twee ploegen met een goed eind resultaat voor PSV.

Live Betting NL - de #1 op live wedden