Australische darters willen zichzelf bewijzen voor eigen publiek!

James Wade – Simon Whitlock

Vandaag start er in Australië het Queensland Masters tornooi. Een tornooi waar 8 spelers starten die gekozen zijn op basis van ranking door de PDC en 8 spelers die de Australische nationaliteit hebben. Eén van de duels in de 8ste finales vandaag is Nummer 5 van de wereld James Wade tegen thuisspeler en tevens nummer 27 van de wereld Simon Whitlock.

Als je puur en alleen naar de ranking kijkt is Wade de grote favoriet. Maar Whitlock gaat zichzelf zeker en vast niet zomaar laten doen. Het heeft ook nog pas met Damon Heta het WK voor landenteams gewonnen en wil natuurlijk dan ook maar al te graag voor eigen publiek laten zien dat ze dat tornooi niet voor niets hebben gewonnen.

James Wade heeft er een tijdje uitgelegen want vorige week nog waren er nog 3 Player Championships en van die 3 heeft hij er slechts eentje meegespeeld. Hiermee verloor hij ook meteen in de eerste ronde tegen Mansell. Whitlock heeft wel alle voorbije 3 Player Championships meegespeeld zij beste prestatie was in de laatste waar hij bij de laatste 16 strandde.

Zowel Wade als Whitlock zijn 2 zeer aparte spelers. In een mindere dag kunnen ze verliezen van de minste maar als ze op stoom zijn heeft iedereen het er lastig tegen. We verwachten hier een spannende wedstrijd ook omdat de meeste onderlinge partijen beslecht werden met een klein verschil.

Voor deze wedstrijd spelen we dan ook Simon Whitlock +1.5 Leg handicap. Of hij gaat winnen is nog een grote vraag maar hij zal zich absoluut niet laten kennen voor eigen volk.

Gerwyn Price – Damon Heta

Een ander duel op het Queensland Masters tornooi is het duel tussen Price en Heta. Voor Heta geld een beetje hetzelfde als voor Whitlock. Hij heeft net het WK voor landen gewonnen met Simon en wil dan ook laten zien dat hij die titel verdient. Sterker nog op dat WK kwamen de Australiërs Wales tegen en hierin vernederde Heta Price gewoon nog met 4-0. Daarmee heeft hij dus een sterke tik uitgedeeld aan Price. Ook in de finale van de World Matchplay of darts heeft Price nog een stevige tik gekregen. In de finale stond hij 13-14 voor tegen Van Gerwen en uiteindelijk verloor hij de finale met 18-14.

Damon Heta heeft de voorbije 3 Player Championships aan zich voorbij laten gaan. Maar in de Player Championships’ daarvoor bereikte hij nog de halve en de 8ste finale. Je kan dus wel stellen dat deze speler in vorm is en zichzelf absoluut wil bewijzen voor het eigen publiek.

Ook Price is goed in vorm hoor op de voorlaatste Player Championships bereikte hij nog de 8ste finale en daarvoor heeft hij ook nog die finale op de World Matchplay behaald. We verwachten dan ook een spannende wedstrijd vandaag. Ook al omdat in de vorige onderlinge duels het meestal vrij spannend.