Ruim 5 keer je inzet met deze combinatie!

De Tukkers winnen ook voor eigen publiek!

Aankomende donderdag hoopt FC Twente zich te plaatsen voor de play-offs van de Conference League, als dat ze lukt mogen ze het in de volgende ronde opnemen tegen het Italiaanse Fiorentina.

De Tukkers verdedigen in de eigen Grolsch Veste een comfortabele 1-3 voorsprong uit de heenwedstrijd en zouden tegen het Servische FC Cukaricki eigenlijk niet meer in de problemen mogen komen. FC Twente legde vorige week in Belgrado een goede wedstrijd op de mat, met name in de eerste helft was de club uit Enschede oppermachtig en ging het met een 0-3 ruststand de kleedkamer in. In de tweede helft zakten Twente echter weg en wist FK Cukaricki met een 1-3 eindstand nog een klein beetje terug te komen in het stadion van stad genoot Partizan.

Dankzij dit resultaat is FC Twente dus hard op weg naar de play-offs van de Conference League, waarin een dubbele confrontatie met het Italiaanse Fiorentina te wachten staat. Dit mag eigenlijk niet meer mis gaan. Want na een late treffer van aanwinst Sem Steijn wisten ze de 0-1 zege op NEC  in de openingsronde van de Eredivisie te pakken, en is FC Twente nu officieel de ploeg met de minste tegentreffers in 2022.

FK Cukaricki heeft donderdagavond een wonder nodig om zijn Europese aspiraties levend te houden. De Serviërs moeten in de return immers met minimaal twee goals verschil winnen om tenminste een verlenging uit het vuur te slepen.

FK Cukaricki herstelde zich in elk geval prima van de nederlaag tegen FC Twente door afgelopen weekend in de eigen Super Liga met 2-0 te winnen van Spartak Subotica. De Serviërs delen nu de koppositie met topclub en stad genoot Rode Ster en staan ruimschoots boven Partizan, de andere lokale grootmacht. In de nationale competitie draait dit team dus wel goed al zeggen de spelers buiten voormalig PEC Zwolle speler Luka Adzic mij helemaal niets, en speelde ze in de heen wedstrijd ook heel matig.

Daarom verwachten wij dan ook dat Twente het kunstje dat ze een week geleden flikte weer gaat herhalen en in de eigen Grolsch veste geen probleem heeft met deze tegenstander.

Royal Antwerp wint ook in eigen huis.

Donderdagavond hoopt het Nederlands getinte Royal Antwerp zich ten koste van Lillestrøm te plaatsen voor de play-offs van de Conference League. De Vlamingen zitten op rozen, want zij mogen in eigen huis een 1-3 voorsprong uit de heenwedstrijd verdedigen.

Het Royal Antwerp van Marc Overmars en Mark van Bommel is uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. De ploeg heeft in de Jupiler Pro League na drie speelrondes nog geen puntverlies geleden en staat dankzij de 1-3 overwinning van vorige week in de heenwedstrijd bij Lillestrøm al met een been in de play-offs van de Conference League. Routinier Radja Nainggolan was in Noorwegen met twee doelpunten de uitblinker.

Het gaat dus lekker met Royal Antwerp, zo ziet ook zomeraanwinst Toby Alderweireld: ‘De verwachtingen zijn hoog, maar voorlopig lossen we die in.’ Toch is er ook nog genoeg ruimte voor verbetering, want Vincent Janssen wacht na drie basisplaatsen en twee invalbeurten nog steeds op zijn eerste goal in een officiële wedstrijd. Het is juist de jonge spits Michel-Ange Balikwisha die momenteel in de spotlights staat bij The Great Old, hij staat nu al op vier treffers.

Lillestrøm kwam er vorige week in eigen huis nauwelijks aan te pas en staat dus op de rand van Europese uitschakeling. Want de ploeg zal donderdagavond met minimaal twee goals verschil moeten winnen om op zijn minst een verlenging af te dwingen.

Lillestrøm staat er in de Bosuil tevens alleen voor, want vanwege ongeregeldheden in de vorige ronde tegen het Finse SJK mogen zij geen supporters meenemen. Mads Christensen zal echter vol vertrouwen op het vliegtuig stappen. De 21-jarige doelman tekende afgelopen weekend tegen Tromsø diep in blessuretijd voor de gelijkmaker door de bal als een echte spits op de borst aan te nemen en met links beheerst binnen te werken: 1-1. Mocht de return toch nog spannend worden in de laatste minuten, dan hebben de Noren met hun keeper nog een gevaarlijk wapen achter de hand.

Echter denken wij dat Antwerp meer kwaliteit heeft en ook voor eigen publiek zal winnen.

Anderlecht herhaald het kunstje van vorige week.

We hebben deze weken al een hoop Europese duels achter de rug, maar in de Conference League-kwalificatie gaan we gewoon nog even door. Anderlecht ontvangt in eigen huis Paide Linnameeskond. Het kan haast niet anders dan dat Anderlecht in de vierde ronde van de playoffs Young Boys ontmoet. Beide teams wisten het uitduel tegen een kwalitatief veel mindere tegenstander met 0-2 te winnen, waardoor de verwachtingen zijn dat in het thuisduel het klusje wel even geklaard zal worden. Het is nog maar de vraag of trainer Felice Mazzu daadwerkelijk met een A-opstelling zal starten, want aanstaande zondag treft het al om 13:30 Sint-Truiden. De club begon dit seizoen enorm sterk. In de openingswedstrijd werd met 2-0 gewonnen van Oostende, waarna Anderlecht door een vroege rode kaart met 1-0 verloor op bezoek bij Cercle Brugge. In de generale repetitie voor dit duel werd echter wel met 3-1 gewonnen van Seraing. Francis Amuzu was hierin belangrijk met twee treffers.

Als je denkt dat Ze in België al even bezig zijn met de competitie, dan vergis je je misschien in de huidige situatie van Paide Linnameeskond. De ploeg uit Estland heeft al 20 competitiewedstrijden achter de rug en zelfs 5 kwalificatieduels. In die kwalificatieduels versloeg het Ararat-Armenia en Dinamo Tbilisi, waardoor Anderlecht toch enigszins waakzaam mag zijn. Ik denk persoonlijk niet dat de club genoeg kwaliteit heeft om überhaupt een goal te scoren, maar toch beschikt het over wat spelers met individuele kwaliteiten. Zo ook Ragnar Klavan, die je zou kunnen kennen van zijn periode bij AZ of Liverpool. Echter zal het voor de verdediger ook moeilijk worden om deze achterstand ongedaan te maken.

Wij verwachten daarom ook dat Anderlecht in deze thuis wedstrijd weer geen moeite zal hebben met deze tegenstander.

AZ moet het voor eigen publiek wat goed te maken.

AZ liet zich verrassen in Schotland waar het veldspel van de Alkmaarders heel matig was wat er door een late tegentreffer ook nog eens met 1-0 verloren.Na 4 wedstrijden op rij gewonnen te hebben zonder tegen goal, waarvan twee oefenpotjes waren. Tegen het Belgische Westerlo en het Italiaanse Bologna en het tweemaal won van het Bosnische Tuzla City, kwam er dus een einde aan de zegereeks tegen Dundee United.

Afgelopen weekend wist AZ zich in de competitie enigszins te revancheren tegen Go Ahead Eagles. Er werd namelijk in eigen huis met 2-0 gewonnen door goals van Pavlidis en Myron van Bredenrode, Beide doelpunten vielen laat in de tweede helft.

Pascal Jansen zal niet kunnen beschikken over Jesper Karlsson, Zinho Vanheusden, Yukinari Sugawara en Jens Odgaard vanwege blessures.

Na de winst op AZ moest Dundee United het afgelopen week opnemen tegen Livingston in eigen huis. Helaas voor de fans van Dundee United was hun team niet in staat de goede reeks door te zetten. Er werd namelijk met 0-1 verloren.

Opvallend genoeg werd er in de laatste 4 wedstrijden van Dundee United niet veel gescoord, er werd overigens ook niet veel weggegeven.

Manager Jack Ross kan in de wedstrijd tegen AZ niet over Peter Pawlett beschikken. Hij heeft een achilles operatie ondergaan. Voor de rest is de selectie van Pawlett fit genoeg om aan de aftrap tegen AZ te verschijnen, en dat ze fit zijn zagen we in de vorige ontmoeting want dunde stopte heel veel energie in de wedstrijd.

AZ zal dus echt uit een ander vaatje moeten tappen, willen ze door gaan naar de play offs van de Conference League. Het spel dat de Alkmaarders in de heenwedstrijd tegen de stugge Schotten op de mat legden, was simpelweg niet goed genoeg.

Het goede nieuws is dat spits Pavlidis de weg naar de goal inmiddels heeft gevonden. Wij denken dan ook dat de overwinning tegen Go Ahead Eagles de ploeg van Pascal Jansen veel zelfvertrouwen heeft gegeven.

Dundee United aan de andere kant zal zeer verdedigend voor de dag komen in Alkmaar. De Schotten zullen zo lang mogelijk de nul willen houden. Wij verwachten echter dat AZ het toch voor elkaar zal krijgen om met minimaal 2 doelpunten verschil te winnen, en door zal gaan naar de volgende voorronde van de Conference League.

Live Betting NL - de #1 op live wedden