Gauff wint een kraker in de 16de finale!

In Toronto staat er vandaag een zeer mooi affiche op het programma. Gauff en Rybakina nemen het tegen elkaar op voor een plek in de 8ste finale. Gauff speelde vorige week een goed toernooi in San Jose. De Amerikaanse versloeg Kalinina met 6-1/6-0, waarna ze ook in 2 sets te sterk was voor Osaka. In de kwartfinale stuitte ze op een goed spelende Badosa, wat geen schande is. Gister wist ze simpel voorbij Brengle te geraken, ze won namelijk 6-1/6-3.

Rybakina heeft na haar toernooizege van Wimbledon slechts 2 wedstrijden gespeeld. Ook zij deed mee in San Jose, maar ze verloor er al in de eerste ronde tegen Kasatkina. Maandag speelde ze haar eerste ronde in Toronto, deze wedstrijd wist ze in 3 sets te winnen van Bouzkova.

Het zal de eerste ontmoeting zijn tussen beide dames. We verwachten een spannende strijd, waarbij Gauff er met de zege vandoor zal gaan.