Rangers in eigen huis op jacht naar overwinning!

Rangers staat voor een onmogelijke opgave dinsdagavond. De club verloor een week geleden met 2-0  van Union Saint-Gilloise, maar hoopt dat in eigen huis recht te kunnen trekken. Maar dan zal de ploeg van Giovanni van Bronckhorst zich van zijn beste kant moeten laten zien om dat daadwerkelijk voor elkaar te krijgen.

Glasgow Rangers wist vorig seizoen enorm te overtuigen met een fraaie Europese jaargang. De club wist namelijk onder Giovanni van Bronckhorst de Europa League-finale te bereiken, die uiteindelijk verloren werd na strafschoppen tegen Frankfurt. Echter vielen de resultaten in de nationale competitie wel tegen, want het eindigde op zes punten achterstand van Celtic in de reguliere competitie. Dit seizoen hoopt de club het beter te doen, maar dat word een flinke uitdaging want het verloor sterk houders als Aaron Ramsey, Joe Aribo en Calvin Bassey.

De seizoenstart van Rangers is enerzijds veelbelovend, maar anderzijds ook teleurstellend. Na een mooie voorbereiding begon Rangers met een felbevochten overwinning tegen Livingston, waar ze in de laatste 20 minuten pas de 1-1 en 1-2 wisten te maken. De club keerde daarna naar Sint-Gillis, maar dat verliep niet best. Echter toonde Van Bronckhorst’s elftal veel veerkracht toen het afgelopen weekend ook met 2-0 wist te winnen van Kilmarnock. Na ruim een uur kwam de langdurig geblesseerde Alfredo Morelos terug op het veld in zijn eerste wedstrijd sinds maart was gelijk trefzeker.

Het afgelopen seizoen leek voor iedereen in Sint-Gillis een sprookje. Het gedroomde kampioenschap werd vorig seizoen net niet bereikt, maar de promovendus wist wel Europees voetbal te behalen, waardoor het in de 3e kwalificatieronde van de Champions League hoopt langs Rangers te komen. Dat zou best eens kunnen, want de club van heeft een 0-2 voorsprong. Dat heeft het te danken aan een sterke heenwedstrijd in het Stade Joseph Marlen, waarin Teddy Teuma en Dante Vanzeir voor de doelpunten zorgde. Ook Nederlander Bart Nieuwkoop was hierin belangrijk met een assist.

Echter zou je verwachten dat je na zo’n uitstekende prestatie gelijk door kunt stoten in de binnenlandse competitie, maar dat wilde in het Veoliastadion nog niet echt lukken. Tegen Mechelen ging het namelijk op pijnlijke wijze met 3-0 onderuit.

Wij verwachten daarom dat de Rangers in ieder geval in eigen huis weten te winnen, en misschien zelfs wel de volgende ronde bereiken.

Weet PSV het voor eigen publiek af te maken?

PSV ging vorige week op bezoek bij AS Monaco, een spektakel was het in elk geval niet aan de Franse kust. Echter liet  Joey Veerman de 450 meegereisde fans halverwege de eerste helft juichen met een heerlijke goal, maar met name in de tweede helft hadden de Eindhovenaren het erg lastig. Met name na de gelijkmaker zakten de bezoekers steeds verder weg en was het een kwestie van overleven tot het laatste fluitsignaal. ‘Wij hebben zaterdag nog een zware pot gehad en zij niet,´ aldus Ruud ban Nistelrooij, die daarmee doelde op de 3-5 zege op Ajax in de Johan Cruijff Schaal.’

Dinsdagavond zijn er echter geen excuses voor PSV dan zal de ploeg er moeten staan. Van Nistelrooij kon het zich dit weekend tegen het zwakke FC Emmen om diverse sterkhouders gedeeltelijk of zelfs volledig rust te geven. Jonge talenten als Johan Bakayoko en met name Xavi Simons grepen hun kans en loodsten de ploeg naar een comfortabele 4-1 zege. Daarnaast slaagde PSV er deze week in om het contract van een van hun sterkhouders Ibrahim Sangaré open te breken, waarmee hij gelijk de best betaalde speler is in Eindhoven. Dit PSV gaat voor de prijzen spelen en voor deelname aan de Champions League.

Met het 1-1 gelijkspel uit de heenwedstrijd is er in elk geval nog niets beslist!

Net als PSV was ook AS Monaco na afloop ietwat teleurgesteld over het 1-1 gelijkspel van vorige week. ‘Als er één team had moeten winnen, dan waren wij het,’ aldus Philippe Clement. Met name in de slotfase kregen de Monegasken inderdaad diverse kansen voor de winnende goal, maar die wilde tot opluchting van de Eindhovenaren niet meer vallen.

AS Monaco wist in de heenwedstrijd dus niet te profiteren van het feit dat het meer rust heeft gehad dan PSV. Afgelopen weekend begon de ploeg in eigen land echter aan de league1 met een uitduel tegen Strasbourg. Clement wijzigde zijn basiself ten opzichte van het duel tegen PSV op maar liefst zes plaatsen, wat zijn team bijna duur kwam te staan. AS Monaco boekte namelijk een zwaarbevochten 1-2 zege, mede dankzij een afgekeurde goal in de slotfase van de thuisploeg.

Wij verwachten daarom ook dat PSV in eigen huis weet te winnen.

Stug Kiev gaat op bezoek bij Sturm Graz.

Dat Dynamo Kiev een defensie ploeg is werd in de vorige ontmoeting wel duidelijk. We speelde toen al under 2,5 en het werd uiteindelijk 1-0 voor de thuisploeg.

Voorlopig is de laatste officiële wedstrijd van de nationale competitie, al meer dan een half jaar geleden en dateert van 12 December 2021. Ondanks dit alles blijft Dynamo Kiev een ploeg om rekening mee te houden. In zijn eerste twee competitieve duels van 2022 rekende het elftal van Mircea Lucescu met Turkse topclub Fenerbahçe. Het speelde in eigen huis 0-0 terwijl de Turken eigenlijk de baas waren. In de return in Istanbul was Fenerbahçe ook sterker tot het in de 53e min een rode kaart kreeg. Na 90 minuten stond het  1-1 dus moest er verlengd worden. In de verlenging wist Kiev toch de winnende goal te maken.

Waar Sturm Graz in de 2e  speelronde nog knap van aartsrivaal Redbull Salzburg wist te winnen, dankzij twee goals van de Deense spits Rasmus Hojlund werd het namelijk 2-1.

Speelde ze na de nederlaag in Kiev, 1-1 tegen een van de laag vliegers van afgelopen seizoen SV Ried.

Sturm Graz is dus na dat het sterk uit de startblokken is gekomen nu minder bezig en hoopt zich nu voor het eerst sinds 2000 weer te kunnen plaatsen voor de Champions League. Qua Europese ervaring kunnen de Oostenrijkers niet tippen aan Dynamo Kiev, al is Dynamo Kiev niet meer wat het geweest is. En hebben de Oostenrijkers de laatste maanden natuurlijk veel meer competitie duels gespeeld. Sturm Graz zal dus in de returnwedstrijd voor eigen publiek alles moeten geven.

Onze verwachting is dat Kiev zich vanaf het begin in zal graven en er op de counter gaat

 proberen uit te komen en daarom tippen we weer under 2,5 goal