Wedtips Fortuna Sittard-Ajax | Bizarre odd voor scherpschutter

Voor de voetballiefhebber een zegen, voor menig vrouw een vloek: het voetbalseizoen is weer begonnen! Op zaterdag treedt Ajax aan tegen Fortuna Sittard. In de basis wordt in ieder geval nieuwkomer Steven Bergwijn verwacht en die legde in zijn eerste wedstrijd een lekkere statistiek op de mat. Je leest hier de beste wedtips bij Fortuna Sittard-Ajax!

Wedtips Fortuna Sittard-Ajax

  • Steven Bergwijn minimaal 2 schoten op doel @2.25

Ajax kent een teleurstellende start van het seizoen. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal werd er verloren van rivaal PSV en een oefenpotje tegen Almere kwam niet verder dan een 1-1. Een klein lichtpuntje is het het optreden van Steven Bergwijn. De aanvaller die terugkeert op het oude nest maakt indruk en overlegt mooie statistieken. Daarvan kun jij profiteren!

Steven Bergwijn tegen PSV

Een teleurstellende wedstrijd voor Ajax, maar een uitstekende pot voor nieuwkomer Steven Bergwijn. In de openingswedstrijd om de Johan Cruijff Schaal moest regerend landskampioen haar meerdere erkennen in de bekerwinnaar van vorig seizoen. 

De Amsterdammers kwamen uitstekend uit de startblokken. In de openingsfase was het een wervelwind aan voetbalgeweld, waar de Eindhovenaren geen antwoord op hadden. Het leidde tot de terechte openingstreffer van wie anders dan Steven Bergwijn. De nieuwkomer, die terugkeert op het oude nest, krulde de bal uitstekend in de verre hoek en noteerde daarmee zijn eerste doelpunt in dienst van Ajax. Daarna draaide het beeld volledig, kwam Ajax er moeilijk aan te pas en zegevierden de ploeg uit Eindhoven met 3-5. 

Toch is er een lichtpuntje: de opmerkelijke statistiek van Steven Bergwijn. De aanvaller die overkwam van Tottenham Hotspur speelde 90 minuten en produceerde daarin vier schoten, waarvan er drie op doel eindigden, een percentage van 75%. Daarmee ligt er value op een evenaring van die statistiek tegen een veel mindere tegenstander, Fortuna Sittard.

Steven Bergwijn schoot tegen PSV 3 keer op doel

Ajax tegen Fortuna Sittard

Want dat de Amsterdammers doorgaans op schot zijn tegen de ploeg uit Sittard, dat is wel duidelijk. In de laatste zes edities scoorde Ajax 26 keer tegen Fortuna. In die wedstrijden werd er door de Amsterdammers 61 keer op doel geschoten, een gemiddelde van 10,17 schoten op doel per wedstrijd. 

Ajax schoot over de laatste 6 ontmoetingen gemiddeld 10.17 keer op doel

Meer tips lezen? 👇