Ruim 3 keer je inzet bij deze combinatie!

De Reds winnen op bezoek bij Fulham.

De seizoensopener heeft Liverpool al achter de rug, voor Liverpool kon dit seizoen eigenlijk niet beter beginnen dan afgelopen week is gebeurd. The Reds mochten omdat ze vorig seizoen de FA Cup hadden gewonnen, aantreden tegen Manchester City in het King Power Stadium. Daar zouden de teams uitvechten wie er met de Community Shield vandoor zou gaan. Na zo’n twintig minuten spelen was het Trent Alexander-Arnold die op randje 16 een pass van Mo Salah binnen werkte. Manchester City begon in de tweede helft te drukken en kwam via Julian Alvarez op gelijke hoogte, maar in de slotfase wist Liverpool toch 2-1 en 3-1 te maken. Mo Salah en Darwin Nunez namen die treffers voor hun rekening. Daarmee versloeg Liverpool regerend landskampioen City, dat ten koste van Liverpool de titel pakte met slechts 1 punt verschil. wat in de oefenwedstrijden tegen Manchester United, RB Salzburg en RC Strasbourg nog niet helemaal het geval was. Ze wonnen echter wel hun oefenpotjes tegen RB Leipzig en Crystal Palace. Vanmiddag op Craven Cottage ontmoeten de troepen van Jurgen Klopp Fulham.

Fulham kende vorig seizoen een weergaloze jaargang waarin het in het eerste jaar afwezigheid gelijk op de eerste plaats eindigde in de Championship. Met maar liefst 90 punten ging de club met een marge van acht punten ten opzichten van de nummer 3 de premier league in. Die prestatie had het vooral te danken aan één specifieke speler. De Servische spits Aleksandar Mitrovic was in het seizoen namelijk belangrijk met 43 treffers en 7 assists, waar hij bij 50 van de 106 doelpunten betrokken was. Voor de Portugese trainer Marco Silva was het al fantastisch dat hij lijkt te blijven, maar daarnaast werden ook grote namen als Bernd Leno, Kevin Mbabu, Andreas Pereira en Joao Palhinha naar Craven Cottage gehaald. Hoewel dit een lastige openingswedstrijd lijkt, kijken de supporters van Fulham dus reikhalzend uit naar het duel.

Wij verwachten dat Liverpool in dit uitduel doet wat het moet doen en wint.

Getransformeerd Fortuna ontvangt landskampioen Ajax.

Naast de traditionele top drie stond ook Fortuna Sittard deze transferzomer nadrukkelijk in de schijnwerpers. Dat had alles te maken met de komst van Burak Yilmaz, een van de allerbeste Turkse aanvallers aller tijden. Hij was zeker niet de enige nieuwkomer, want na hem kwamen er nog veel meer spelers naar Zuid-Limburg.

Waaronder: Inigo Cordoba, Rodrigo Guth, Ivor Pandur, Vasilios Sourlis, Dogan Erdogan en Rémy Vita. Voorzitter Isitan Gün heeft flink wat geld in de club gepompt, waardoor Fortuna Sittard nu werkt met een salarishuis van 7 miljoen euro.

Er staat dus echt wat te gebeuren bij Fortuna Sittard, dat dit seizoen weleens zou kunnen uitgroeien tot een van de verrassingen van de Eredivisie. De kans is echter klein dat we Yilmaz zaterdagmiddag direct in actie zullen zien. ‘Ik ben er nog niet klaar voor,’ aldus de 37-jarige aanvaller. ‘Ik wil echt fit aan de aftrap kunnen verschijnen. Tijdens de laatste oefenwedstrijd ben ik alleen uit respect voor de fans even binnen de lijnen gekomen.’

Ook Ajax heeft natuurlijk een veelbesproken transferzomer achter de rug. De Amsterdammers maakten enkele grote transferklappers, maar gaven zelf ook flink wat geld uit om zich te versterken met onder meer Steven Bergwijn, Owen Wijndal, Francisco Conceicao en Calvin Bassey. Daarnaast werd Alfred Schreuder natuurlijk aangesteld als opvolger van de naar Manchester United vertrokken Erik ten Hag.

Dat Ajax ook dit jaar weer titelfavoriet is moge dus duidelijk zijn, echter werd vorige week pijnlijk duidelijk dat Schreuder nog wat werk aan de winkel heeft. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal gingen de Amsterdammers voor eigen publiek hard met 3-5 onderuit tegen PSV. Met name de jonge doelman Jay Gorter toonde aan nog niet klaar te zijn voor het grote werk, dus hij zal in Sittard hoogstwaarschijnlijk plaats moeten maken voor de ervaren Remko Pasveer. Daarnaast kan Ajax in deze eerste speelronde van de Eredivisie niet beschikken over Calvin Bassey en Edson Alvarez beiden zijn geschorst.

Ondanks dit alles denken wij dat Ajax zich weet te revancheren.

Utrecht op jacht naar de eerste punten in Waalwijk.

RKC vocht een groot deel van het vorige seizoen tegen degradatie maar eindigde uiteindelijk op een meer dan veilige tiende plek. Dat kwam omdat ze in de laatste 2 speelrondes wisten te winnen van Heracles en AZ (2-0) en (3-1).De ploeg van Joseph Oosting begon dit seizoen goed aan de voorbereiding door in de eerste wedstrijd met 5-3 van TOP Oss te winnen. Hierna verloor het echter twee duels achter elkaar. Eerst met 3-1 van NEC en daarna met maar liefst 7-3 van degradant PEC Zwolle. De laatste drie oefenduels speelde het met 1-1 gelijk tegen Mönchengladbach, Dortmund II, en de laatste tegen Cambuur, RKC zag sterkhouders als Büttner, Meulensteen , Richard Van der Venne en Jens Odgaard vertrekken, maar nam Zakaria Bakkali en Florian Jozefzoon transfervrij over.

FC Utrecht plaatste zich vorig seizoen met behoorlijk veel gemak voor de play offs voor Europees voetbal, maar wist die te winnen het werd in de eerste ronde al uitgeschakeld door AZ. Voor dit seizoen hebben ze een aantal ambitieuze aankopen gedaan waarmee het opnieuw een play off plek zou moeten af dwingen of misschien wel rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal behalen. Zo kwam Bas Dost over van Club Brugge, daarmee gaan ze kwalitatief gezien een stap vooruit ten opzichte van de naar FC Volendam vertrokken Henk Veerman. Ook legde de club ex-Ajax en PSV verdediger Nick Viergever vast. Hij zal de gestopte Willem Janssen vervangen als aanvoerder van de ploeg van de nieuwe trainer Henk Fraser. Utrecht speelde maar liefst acht oefenpotjes tijdens de zomer periode, maar wist daarvan slechts twee te winnen. De laatste oefenwedstrijd speelde het met 2-2 gelijk tegen Shakhtar Donetsk.

Wij denken dat Utrecht meer kwaliteit in huis heeft en daarom op bezoek bij RKC de eerste overwinning van het seizoen pakt.