Ruim 5 keer je inzet met deze combi!

De Friezen beginnen gelijk goed in eigen huis!

Na een lange voetbal loze zomer gaat vrijdagavond de Eredivisie dan eindelijk weer beginnen, als Heerenveen in het eigen Abe Lenstra Stadion Sparta Rotterdam op bezoek krijgt. Beide teams hebben een prima voorbereiding achter de rug en staan te popelen om weer te beginnen!

De Friezen hebben met Kees Van Wonderen een nieuw kapitein aan het roer staan,Van Wonderen viel op door zijn goede prestaties bij Go Ahead Eagles. In z’n eerste seizoen in Deventer wist hij boven alle verwachtingen 2e te worden met de Eagles en zo directe promotie naar de eredivisie af te dwingen. Ook afgelopen seizoen wist Van Wonderen het goed te doen na dat er een aantal van zijn sterkhouders waren vertrokken in de zomerse transferperiode en wist hij zich ruim voor het einde van de competitie al te handhaven.

De laatste zeven seizoenen eindige Heerenveen tussen de achtste en twaalfde plaats van de Eredivisie. Een grijze middenmotor, al hopen de Friezen onder leiding van hun nieuwe coach weer de aansluiting te kunnen vinden bij de subtop. ‘We willen in 2024-2025 structureel deelnemen aan de play-offs,’ aldus Van Wonderen. ‘Het niveau van de Eredivisie gaat omhoog, dus we hebben die tijd nodig om daarnaartoe te werken.’

Heerenveen heeft in elk geval een prima voorbereiding achter de rug. Mede dankzij publiekslieveling Sydney van Hooijdonk, die opnieuw gehuurd werd van Bologna, werden onder meer PEC Zwolle en Excelsior met ruime cijfers verslagen. Daarnaast deden de Friezen opnieuw zaken in Scandinavië en zijn er met de komst van middenvelder Simon Olsson nu zes Zweden actief in het Abe Lenstra Stadion .De trainer nam ook de transfervrije Andries Noppert met zich mee naar Friesland. De doelman kende een uitstekende 2e seizoens helft bij Go Ahead Eagles.

Sparta Rotterdam wist afgelopen seizoen in de laatste speelronde de na competitie te ontlopen, ten kostte van Heracles Almelo.

Het zal dit seizoen dus beter moeten bij de Rotterdammers om degradatie naar de gevreesde Keuken Kampioen Divisie te voor komen.

De voortekenen zijn in elk geval gunstig, want Sparta haalde deze zomer heel wat kwaliteit naar het Kasteel. Onder meer Nick Olij, Younes Namli, Jonathan de Guzman en de Noren Tobias Lauritsen en Joshua Kitolano zijn dit seizoen te bewonderen in het rood-wit van de Rotterdammers. Sparta kende een prima voorbereiding het won met 3-1 van Emmen, 2-0 van Willem II en met 1-0 van Heracles, echter verloor het wel met 0-1 van het Belgische Beerschot.’De mensen mogen dit seizoen wel wat van Sparta verwachten,’ aldus aanvoerder Adil Auassar na de 3-1 oefenzege op Emmen van vorige week.

Wij verwachten dat het een spannende start van de competitie gaat worden, maar dat de Friezen er uiteindelijk met de winst van door gaan.

Bayern op jacht naar de eerst 3 punten van het seizoen.

Ook het nieuwe seizoen van de Duitse Bundesliga staat op het punt van beginnen! We krijgen gelijk een kraker, als landskampioen Bayern München vrijdagavond op bezoek gaat bij Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt.

Eintracht Frankfurt kwam vorig seizoen in de Bundesliga niet verder dan het rechterrijtje, maar maakte dat dan weer goed door de Europa League op zijn naam te schrijven. Dankzij deze prestatie zullen we Frankfurt deze jaargang hun debuut zien maken in de Champions League. Mede daardoor wist Eintracht Frankfurt te stunten met de komst van Mario Götze en wist het sterspeler Filip Kostic te behouden.

Eintracht Frankurt begon afgelopen maandag al officieel aan het nieuwe seizoen. In de eerste ronde van de DFB-Pokal rekende het namelijk af met tweedeklasser Mageburg 0-4. Daichi Kamada was met twee goals de grote man.

Ook Bayern München lijkt helemaal klaar voor de aftrap van de Bundesliga. Der Rekordmeister heeft zijn eerste prijs van het nieuwe seizoen al binnen, nadat het vorige week in een spectaculair duel RB Leipzig met 3-5 de baas was in de Duitse Supercup. Ondanks het zomerse vertrek van sterspeler Robert Lewandowski wist de formatie van Julian Nagelsmann het vijandelijke doel dus goed te vinden.

Bayern deed in de zomer goede zaken op de transfermarkt met het aantrekken van: Mané, De Ligt , Mazraoui, Gravenberch en Frans talent Mathis Tel.

Vooral Sadio Mané lijkt goed te aarden bij zijn nieuwe werkgever, want het eerste schot van de Senegalese aanvaller was direct raak. Jamal Musiala was in de Supercup goed voor een goal en een assist en lijkt voor deze wedstrijd de beoogde vervanger van de geschorste Kingsley Coman.

Wij verwachten dat Bayern deze seizoensopener wint.

Club Brugge moet zich revancheren!

Club Brugge werd vorig seizoen voor de derde keer op rij Belgisch landskampioen. Blauw-Zwart is het seizoen gelijk goed begonnen, want na de 1-0 overwinning in de Supercup op KAA Gent boekte het vorige week in de eerste speelronde van de Jupiler Pro League een zwaarbevochten 3-2 zege op KRC Genk.

Afgelopen speelronde verloor het met 2-1 op bezoek bij Eupen.

Club Brugge is dus nog zoekende onder de nieuwe coach Carl Hoefkens. Sterspeler Charles De Ketelaere  heeft eindelijk zijn overgang naar AC Milan te pakken. Club Brugge ontvangt minstens 32 miljoen euro van de Italiaanse topclub. Met de jonge Deen Andreas Skov Olsen, die tegen KRC Genk tweemaal trefzeker was, staat de volgende Club Brugge-parel echter alweer klaar.

Ook Zulte Waregem begon met Mbaye Leye met een nieuwe trainer aan het seizoen. Op de eerste speeldag kon het thuis nog Seraing verslaan met 2-0, maar in de vorige speelronde ging het met 1-0 onderuit op bezoek bij Antwerpen. Beide teams waren aan elkaar gewaagd maar The Great Old trok aan het langste eind na een doelpunt van Michel Ange Balikwisha.

Zulte Waregem vocht vorig seizoen lang tegen degradatie en wil dit seizoen zo snel mogelijk zeker zijn van lijfsbehoud. Er degraderen volgende zomer mogelijk 3 clubs en daarom zullen veel teams tot op het einde met het mes op de keel spelen. De troepen van Mbaye Leye hopen daarom een puntje te pakken op het veld van een onzeker Club Brugge.

In de 3e speelronde van de Jupiler Pro krijgt het Club Brugge van Bjorn Meijer, Ruud Vormer en Noa Lang vrijdag avond Zulte Waregem op bezoek. vandaag zal de regerend landskampioen gebrand zijn op revanche, al laat het veldspel nog wel wat te wensen over, verwachten wij dat Club Brugge voor eigen publiek gaat winnen.

Roda pakt een overwinning aan de Krommedijk.

 FC Dordrecht werd afgelopen seizoen 17e in de Keuken Kampioen Divsie.

Het verloor hun laatste 3 oefenwedstrijden, 2-1 tegen PEC Zwolle, 1-0 tegen Almere City en 3-2 tegen Excelsior Rotterdam, wel won het op 2 juli met 4-2 een oefenpotje tegen Kortrijk.

Smaakmaker Jacky Donkor vertrok ook nog eens transfervrij naar Excelsior.

Roda eindigde afgelopen seizoen op een keurige 5e plaats en plaatste zich daarmee voor de na competitie. Waar het in Kralingen nog blij was met een 2-2 gelijkspel, trokken ze in eigen huis uiteindelijk na een verlenging toch aan het kortste eind tegen Excelsior.

Roda JC dat met Boyd Reit, Ted van der Pavert, Arjen van der Heide en Mohammed Mallahi een paar goeie vervangers haalde voor de vertrokken sterkhouders: Patrick Pflucke ,Daryl Werker ,Richard Jensen en Robert Klaassen.

Echter kende Roda ook een zwakke voorbereiding, het verloor met 1-0 van De Graafschap en met 2-0 van Go Ahead Eagles. Veder speelde het nog gelijk tegen het Duitse Fortuna koln (1-1) en won het nog met 5-2 van Alemannia Aachen en met 2-1 van AL-Rayyan.

De laatste 5 onderlinge resultaten wist Roda allemaal dik te winnen, tweemaal werd het 0-5, tweemaal 0-4 en een keer 2-5.

Wij verwachten daarom dat Roda ook deze ontmoeting gaat winnen.

Live Betting NL - de #1 op live wedden