Franse promovendus gaat kansloos onderuit en veel doelpunten in Duitse tweede klasse!

Lyon – AC Ajaccio

Na slechts een 9de plek vorig seizoen behaald te hebben in de Ligue 1. Is het duidelijk dat Lyon dit jaar terug volop voor Europees voetbal wil gaan. Ze hebben dan ook zeer goede versterkingen gehaald met als speerpunt wel Lacazette. Een ervaren spits die de Franse competitie al wel kent. Op een uitschuiver tegen Willem II en Anderlecht na kende de thuis ploeg ook een zeer goede voorbereiding. Het is dus duidelijk dat Lyon er alles aan zal doen om het minder seizoen van vorig jaar snel achter de rug te laten en dit jaar terug Europees voetbal te behalen.

Promovendus Ajaccio kende een zeer matige voorbereiding. Zij zullen dan ook voornamelijk blij zij met het behoud dit jaar. Ze weten dan natuurlijk ook dat dit niet de duels zijn waarin zij hun punten gaan moeten halen. Elk punt dat ze hier behalen is natuurlijk een gewonnen punt voor hun. Maar door hun mindere voorbereiding en hun 5-1 nederlaag op Lyon vorig jaar is Lyon toch wel de duidelijke favoriet.

We verwachten dan ook dat Lyon deze wedstrijd vrij gemakkelijk zal winnen en dat met minstens 3 doelpunten in de hele wedstrijd.

Greuter Fürth – Karlsruher SC

Met gemiddeld 3 doelpunten per wedstrijd op de vorige speeldag staat de tweede Bundesliga bekend om aardig wat doelpunten. Ook de 2 ploegen die vandaag met de neus tegenover elkaar staan weten wel wat een doelpuntrijke partij is.

De thuisploeg zag in zijn laatste 4 thuiswedstrijden telkens minstens 4 doelpunten vallen. De voorbije 2 speeldagen van de competitie slikten ze ook telkens 2 doelpunten. Het is dus duidelijk wel een ploeg die van doelpuntrijke wedstrijden houdt.

De bezoekers van Karlshurer zijn ook niet bang van wedstrijden met veel doelpunten. Zo vielen er ook in hun laatste 4 uitwedstrijden minstens 4 doelpunten. De voorbije 2 speeldagen vielen er telkens 5 goals in hun wedstrijden. In de laatste 4 onderlinge partijen tussen deze 2 ploegen vielen er ook telkens minstens 3 doelpunten.

We verwachten hierdoor ook dat er deze avond minstens 3 doelpunten zullen vallen in deze partij.