Twee grand slam winnaressen tegenover elkaar in San Jose!

Een heerlijk affiche vandaag in San Jose. Voormalig grand slam winnares Osaka neemt het op tegen waarschijnlijk een toekomstige grand slam winnares. Gauff is namelijk nog steeds maar 18 jaar en staat al op de 11de plaats op de WTA-ranking. De Amerikaanse wist haar eerste ronde zonder enig probleem door te komen. Ze was met 6-1/6-0 duidelijk te sterk voor de nummer 50 van de wereld Kalinina.

Osaka wist in haar eerste ronde dan weer in 3 sets te winnen van het Chinese talent Zheng. Beide dames kunnen ongelofelijk goed tennissen. De ondergrond van vandaag zal ook voor beide vertrouwt voelen. Osaka heeft namelijk de US open al eens gewonnen. De vorige ontmoeting tussen deze dames eindigde in een 4-6/6-3/6-4 overwinning voor Osaka, terwijl Gauff de ontmoeting daarvoor wist te winnen.

We verwachten een mooie, maar vooral spannende wedstrijd. Beide dames hebben kans om te winnen, waardoor we 3 sets zeker niet uitsluiten.