Ruim 4 keer je inzet met deze combinatie!

AZ vervolgd Conference League avontuur in Schotland.

In het afgelopen seizoen eindigde Dundee United vierde in de competitie, waarmee het subtoppers als Ross County, Motherwell, Hibernian en Livingston te slim af was. Daarmee haalde de club een ticket voor de derde voorronde die vanavond begint. Toch lijkt het hoe dan ook lastig te worden. In de openingswedstrijd van de Schotse Premiership werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Kilmarnock, de kampioen van het 2e Schotse Niveau van afgelopen seizoen. Dundee kwam in de 43e minuut op een 0-1 voorsprong, maar een kwartier voor tijd pakte Ian Harkes rood en maakte Ash Taylor vervolgens in de 91e minuut gelijk. Een fikse tegenvaller voor Dundee, dat in de voorbereiding al met 0-2 van Sunderland verloor en ook nog met 2-1 verloor van Fleetwood Town

AZ kende een overgangsjaar vorig seizoen. Niet alleen vertrok trainer Arne Slot, maar daarbij ook alle doorgebroken talenten buiten Owen Wijndal. Inmiddels heeft de linksback ook een transfer gemaakt, maar de Alkmaarders waren niet bang om het geld te herinvesteren. Zo werden Jens Odgaard (RKC Waalwijk), Mees de Wit (PEC Zwolle), Richiedly Bazoer (Vitesse), Mayckel Lahdo (Hammarby) en Zinho Vanheusden (Inter) voor in totaal zo’n 7 miljoen naar Alkmaar gehaald.

Die versterkingen zijn meer dan welkom als je zag hoe lastig de Alkmaarders het eigenlijk nog hadden om in eigen huis langs het Bosnische Tuzla City te komen.

Het werd slechts 1-0, ondanks dat de club bijna niks weg gaf veel meer balbezit had en 18 schoten loste. Tussen deze return door speelde de Alkmaarders nog een oefen pot tegen Bologna deze wisten ze met 1-0 te winnen.

In de return in Bosnië-Herzegovina werd het wel volledig goed gemaakt want ook in dat duel overklaste AZ de tegenstander, maar verzuimde nu niet om te scoren. Na treffers van Dani de Wit, Vangelis Pavlidis, Mayckel Lahdo en Fedde de Jong werd het tweeluik met 0-5 gewonnen. Wij verwachten daarom dat AZ op bezoek bij Dundee er met de winst vandoor gaat.

De Tukkers op weg naar Europees succes.

FK Cukaricki bestaat ondertussen al 96 jaar, maar een rijke geschiedenis hebben de Serviërs niet. Met de bekerwinst in 2015 heeft de club welgeteld een trofee in zijn prijzenkast staan, en het wist zich nog nooit te plaatsen voor de groepsfase van een Europees toernooi. Ook in eigen land staat het in de schaduw van de topclubs Rode Ster Belgrado en Partizan Belgrado, achter wie het vorig seizoen op de derde plaats eindigde. FK Cukaricki is een beetje het Excelsior van Belgrado.

FK Cukaricki heeft nauwelijks fans, dus het kleine stadion zit maar zelden vol. Echter omdat de faciliteiten niet voldoen aan de eisen van de UEFA zal de club donderdagavond uitwijken naar het stadion van stadsgenoot Partizan, dat plaats biedt aan 30.000 toeschouwers en dus grotendeels leeg zal zijn. De enige speler die wij wellicht kennen bij de Serviërs is linksbuiten Luka Adzic, die deze zomer overkwam van het gedegradeerde PEC Zwolle.

De Tukkers mogen voor het eerst in 8 jaar weer europees voetbal spelen en dat leeft enorm in Enschede.

FC Twente hoopt dit seizoen dan ook het succes van vorig jaar vast te houden, toen de club verrassend beslag wist te leggen op de vierde plaats. Met langere verbintenissen voor Michal Sadilek, Michel Vlap en Joshua Brenet werden de smaakmakers behouden, ook belangrijke speler als Lars Unnerstall, Ricky Van Wolfswinkel en Ramiz Zerrouki zijn voorlopig nog bij de club gebleven.Terwijl er met het aantrekken van Sem Steijn en Christos Tzolis ook aan vers bloed werd gedacht. Met dit materiaal gaat het elftal van Ron Jans zich ongetwijfeld weer mengen in de Nederlandse subtop.

Ook de voorbereiding belooft veel goeds, want FC Twente wist al zijn oefenduels te winnen. Natuurlijk moet je dergelijke resultaten met een korreltje zout nemen, maar als je met 3-1 en 4-1 weet te winnen van Schalke 04 en Bologna geef je als club wel je visitekaartje af. FC Twente kan dus vol vertrouwen afreizen naar Belgrado, waar het kan rekenen op de steun van ruim 400 FC Twente-supporters.

Wij verwachten dan ook dat FC Twente een goed resultaat neerzet in Belgrado.

Anderlecht walst over tegenstander heen!

De kans is groot dat je nog nooit van Paide hebt gehoord, wij ook niet.De club uit Estland bestaat namelijk ook pas sinds 2004 en maakt dit seizoen zijn Europese debuut. Dat heeft het te danken aan zijn derde plaats van afgelopen seizoen, al eindigde het wel op ruime afstand van de nummers een en twee Levadia en Flora.

Dat Paide niet is ingesteld op Europees voetbal, blijkt wel uit het feit dat hun stadion waar maar 500 toeschouwers in kunnen niet voldoet aan de eisen van de UEFA. De wedstrijd tegen Anderlecht wordt daarom gespeeld in de A. Le Coq Arena, het nationale stadion van Estland. Toch herbergt de selectie van Paide met voormalig AZ- en Liverpool-verdediger Ragnar Klavan een grote naam. Ook de Nederlandse aanvaller Deabeas Owusu, die zijn opleiding door liep bij Ajax, is een belangrijke speler bij Paide.

Paide schakelde in de vorige voorronde van de Conferce League Arat-Armenia uit, ze speelde twee keer 0-0 waarna de ploeg uit Estland won op penalty’s.

Anderlecht hoopt zich dit seizoen voor het eerst in lange tijd weer te kunnen mengen in de Belgische titelstrijd, maar de club uit Brussel verloor het afgelopen weekend met een 1-0 van Cercle Brugge. De eerste speelronde werd wel wonnen, in eigen huis met 2-0 van KV Oostende.

Anderlecht zal zich in Estland dus willen revancheren voor de blamage van afgelopen weekend. Vanwege de relatief korte reistijd was Mazzu tevreden over de loting, al plaatste de coach wel een kanttekening: ‘Paide zit al midden in hun competitie en heeft dus meer wedstrijdritme dan wij.’ Desalniettemin is Anderlecht het aan zijn stand verplicht om zich te plaatsen voor de play-offs van de Conference League. En verwachten wij ook dat ze vanavond wel met een paar goal verschil gaan winnen in Estland.

Weet Antwerpen een goed resultaat neer te zetten in Noorwegen?

Lillestrøm is een ietwat aparte ploeg, althans vooral de opmars van de club is apart. Na de degradatie in 2019 speelde het in 2020 nog in de tweede Noorse divisie, maar vorig seizoen klapte het dubbel en dwars terug met een vierde eindpositie. Omdat bekerwinnaar Molde op de tweede plaats eindigde kreeg naast Viking ook Lillestrom een kwalificatieticket. Dat heeft de prestaties van de club enkel goed gedaan. Momenteel is de Noorse competitie namelijk 16 wedstrijden op gang en de club staat tweede. Enkel Molde staat drie punten voor op de club, maar zij hebben dan ook een competitiewedstrijd meer gespeeld. Lillestrom ligt ook vijf punten voor op Bodo/Glimt dat dan weer gister in actie kwam voor een ticket in de Champions League. Daarmee kan je toch wel stellen dat Lillestrom goed in vorm is, van de afgelopen 5 wedstrijden won het er dan ook 4 en verloor het er 1.

Met de aanstelling van technisch directeur Marc Overmars hoopt Royal Antwerp een nieuwe weg in te slaan richting nieuwe successen. Uit zijn koker kwam niet alleen de transfer van Toby Alderweireld rollen, maar hij haalde ook spelers als Christopher Scott, Vincent Janssen en Gastón Ávila naar Antwerpen en Mark van Bommel werd aangesteld als nieuwe trainer.

Twee weken geleden begon het Europese avontuur in de 2e kwalificatieronde voor een Conference League-ticket. Daarin stuitte het op FC Drita, in Antwerpen werd er met 0-0 gelijkgespeeld. In de return in Kosovo wisten ze wel met 0-2 te winnen.

De nationale competitie is Antwerpen in ieder geval goed begonnen.

Het wist in de 1e speelronde met 0-2 te winnen van KV Mechelen, waarna ze afgelopen weekend met 1-0 wonnen van Zulte Waregem in eigen huis.

Intussen begon ook de Jupiler Pro League en moest de ploeg op landelijk niveau aan de bak. Dat heeft er na twee wedstrijden toe geleid dat de club gedeeld koploper is en samen met OH Leuven al een gat van twee punten heeft geslagen op de rest van de competitie. Tevens zijn dit ook de enige clubs die nog geen tegentreffer kregen dit seizoen. Tegen KV Mechelen werd met 0-2 gewonnen, terwijl er van een tienkoppig Zulte Waregem met 1-0 werd gewonnen.

Wij verwachten daarom ook dat Antwerpen een goed resultaat neer gaat zetten.