Fritz simpel voorbij de man uit vorm!

Fritz is vandaag voor de eerste keer terug actief op de ATP-tour na Wimbledon. Daar bereikte hij knap de kwartfinale, waar hij in een 5-setter verloor van Nadal. De vorm van de Amerikaan was uitstekend. Voor Wimbledon wist hij het toernooi in Eastbourne te winnen, waarna hij op Wimbledon de eerste 4 wedstrijden geen set verloor. Vandaag wordt er op hardcourt gespeeld, wat voor Fritz een voordeel zal zijn. De nummer 13 van de wereld wist in maart Indian Wells te winnen. In zijn weg naar de titel versloeg hij onder andere Nadal en Rublev.

De vorm van Popyrin daarentegen is dramatisch. De eerste ronde dit toernooi wist hij door te komen vanwege een blessure bij zijn tegenstander op een 3-3 stand. Hiervoor verloor hij zijn laatste 6 wedstrijden. De Australiër verloor ook nog eens tegen middelmatige spelers zoals Halys en Millman. Tegen de laatstgenoemde verloor hij vorige week in Atlanta, waardoor we kunnen concluderen dat zijn vorm nog steeds niet goed is. We denken dan ook dat Fritz vandaag simpel aan het langste eind trekt.