Ruim vier keer je inzet met deze combinatie!

Doelpunten festijn in Monaco!

PSV heeft deze zomer een totale metamorfose ondergaan. Trainer Roger Schmidt werd ingeruild voor clubicoon Ruud van Nistelrooij, die vervolgens nieuwe spelers als Walter Benitez, Ki-Jana Hoever, Guus Til, Xavi Simons en oude bekende Luuk de Jong mocht verwelkomen, ook werden er diverse talenten overgeheveld van Jong PSV. De Eindhovenaren begonnen direct voortreffelijk door in een spektakelstuk met 3-5 te winnen van Ajax en er zo met de Johan Cruijff Schaal van door gingen.

De eerste prijs van het nieuwe seizoen is dus al binnen voor de Eindhovenaren, maar Champions League-kwalificatie is natuurlijk veel belangrijker in Eindhoven. We zagen afgelopen weekend heel veel mooie dingen van PSV met name Cody Gakpo en Guus Til wisten elkaar uitstekend te vinden, maar in de achterhoede ging er met drie tegengoals ook regelmatig wat mis. Benitez is een topkeeper, waar Armando Obispo en Jordan Teze iets tekort lijken te komen op topniveau.

PSV had in deze derde voorronde van de Champions League geen zwaardere tegenstander kunnen treffen dan AS Monaco, dat vorig seizoen op de derde plaats eindigde in de Ligue 1. De Fransen  beleefden vorig jaar een slechte eerste seizoenshelft, maar sinds de komst van de Belgische coach Philippe Clement in de winterstop begon de ploeg steeds beter te draaien. De laatste tien speelrondes leverden maar liefst negen overwinningen en een gelijkspel op.

De selectie van AS Monaco bleef deze zomer voor een groot deel intact, alleen sterspeler Tchouameni werd voor 80 miljoen verkocht aan Real Madrid. Een fikse aderlating, al gaf dat de club wel de financiële mogelijkheden om Minamino over te nemen van Liverpool en Embolo van Borussia Mönchengladbach. AS Monaco verloor zijn laatste twee oefenduels in de voorbereiding tegen Porto 2-1 en Southampton 3-1. De kraker tegen PSV vormt dus de eerste echte uitdaging van het nieuwe seizoen, dit belooft dus op voorhand een spektakel te worden tussen twee aanvallende teams. Daarom verwachten ook veel doelpunten.

Benfica favoriet in eigen huis!

Benfica eindigde vorig seizoen onder trainer Nélson Veríssímo op een teleurstellende derde plaats achter FC Porto en Sporting Lissabon. De club hoopt het dit jaar dan ook beter te doen, ondanks de matige eind klassering in de nationale competitie. Haalde ze wel de kwartfinale van de Champions League, waar Liverpool ze te sterk af was en deze zomer sterspeler Darwin Núñez overnam voor €75 miljoen. Met Roger Schmidt werd er een ervaren trainer aangesteld, de oud trainer van PSV heeft met Carlos Vinicius, David Neres, Enzo Fernandes, Alexander Bah, Joao Victor en Petar Musa tot nu toe zijn beoogde versterkingen binnen.

Ook in de voorbereiding was duidelijk zichtbaar dat het hervormde Benfica klaar is voor het nieuwe voetbalseizoen. Van tegenstanders als Reading, OGC Nice, Fulham, Girona en Newcastle United werd er allemaal gewonnen, de meeste ook nog eens met een fikse marge. De nieuwe ploeg van Roger Schmidt lijkt dus goed te staan.

Waar wij in Nederland Midtjylland vooral kennen van de legendarische verspreking van Jan Boskamp (midgetland) of het kortstondige avontuur van Raphael Van der Vaart, Is het in Denemarken een echte topclub en werd het met 3 punten verschil ten op zichtte van kampioen Copenhagen 2e.

Voor Midtjylland lijkt deze tweeluik tegen Benfica eentje waar men in Denemarken niet echt op zit te wachten. Toch hebben de Denen wel een voordeel, de club is namelijk al een stuk veder in de competitie dan Benfica. De voorbereiding zit er al ruim twee weken op, waarna de club al drie competitiewedstrijden speelde en al een andere voorronde in de Champions League.

De voorronde werd nipt gewonnen. Na een 1-1 in eigen huis tegen AEK Larnaca, moest de club het op bezoek in Cyprus goed maken. Ondanks dat FC Midtjylland in het tweeluik 48 schoten loste scoorde het maar 2 keer, waardoor de return na 120 nog 1-1 stond de clubs penalty’s moesten gaan nemen. Ondanks dat Midtjylland-speler Sory Kaba de vijfde penalty misschoot, ging het toch door want ook Larnaca speler Gustavo miste de laatste penalty nadat Omri Altman de eerst al had gemist. FC Midtjylland kroop dus door het oog van de naald. Wij verwachten dat ze dit keer minder gelukt hebben en Benfica makkelijk in eigen huis wint.

Rangers speelt minimaal gelijk tegen Belgische stuntploeg.

Union Saint-Gilloise is toch wel één van de meest bizarre ploegen van de afgelopen jaren in de voetbalwereld. De club speelde nooit op het hoogste niveau, maar wist met een denderend kampioenschap in 2021 te promoveren naar de Pro League. Daarna bewees de club hoe ver je met goed beleid en een strijdvaardig elftal kan komen. Vrijwel het hele seizoen stond de club bovenaan en het ging met een flinke voorsprong de kampioenes ronde in. Daarin moest het uiteindelijk buigen voor Club Brugge. Tot overmaat van ramp vertrokken ook nog Deniz Undav, Kaoru Mitoma en Casper Nielsen, waardoor Karel Geraerts het op papier met een minder sterke selectie moet gaan doen dit jaar.

Toch was daar niet Percee wat van te zien in hun seizoenstart. De club bleef de gehele voorbereiding ongeslagen, waaronder tegen Brighton, Sporting Lissabon en Deinze. Tegen Feyenoord werd zelfs met 0-4 gewonnen. In de eerste speelronde van het seizoen speelde ze gelijk in Sint-Truiden en pakte ze een thuiszege tegen Charleroi.

Het leek een onmogelijke opgave voor Giovanni van Bronckhorst. Na het vertrek van Steven Gerrard bij Rangers moest men in Glasgow op zoek naar een opvolger. Daarin kwamen ze uit bij Giovanni van Bronckhorst die zelf tussen 1998 en 2001 actief was als speler bij de club. Om hem te doen vergeten leek wellicht wat te veel van het goede, zeker omdat de Liverpool-legende de club na jaren weer naar een nieuw kampioenschap wist te leiden. Echter sloot Rangers vorig seizoen af met een tweede plaats op de ranglijst. De club eindigde zes punten achter op aartsrivaal Celtic. Dat nare gevoel werd weggespoeld door de Europa League-finale die Rangers ten koste van Rode Ster, Braga en RB Leipzig wist te bereiken. Echter werd de finale verloren doordat elke penalty benut werd, behalve die van de ervaren Aaron Ramsey.

Veel spelers vertrokken er niet percee bij Rangers. Echter gingen wel sterkhouders Joe Aribo naar Southampton terwijl Calvin Bassey naar Ajax verkaste. Om dit gat op te vullen versterkte Rangers zich met vijf spelers, waaronder Ben Davies en Antonio Colak. Laatstgenoemde zal dit seizoen voor de doelpunten moeten gaan zorgen. De openingswedstrijd van dit seizoen werd gewonnen van Livingston, de club ging met een 1-0 achterstand de rust in en scoorde pas twintig minuten voor tijd de 1-1 en 1-2. Des ondanks verwachten wij dat Rangers minimaal gelijk speelt hier, omdat ze met spelers als Ryan Kent en James Tavernier veel meer ervaring en kwaliteit in huis hebben.