Liu weet haar vorm niet te beteren!

Haddad Maia neemt het vandaag voor de 4de keer in haar carrière op tegen Liu. De Braziliaanse mag zeer tevreden zijn over de afgelopen 2 maanden. Haar grasseizoen was uitstekend, ze wist 2 WTA-toernooien te winnen en bereikte een halve finale waar ze op het nippertje verloor van Kvitova. De nummer 25 van de wereld liet er zeer goed tennis zien, wat dus resulteerde in goede uitslagen. Haddad Maia heeft op hardcourt al goede resultaten weten te boeken, zoals bijvoorbeeld een halve finale in Mexico en een overwinning tegen de nummer 3 van de wereld Sakkari.

Liu kan minder tevreden terugkijken. Zij wist in haar laatste 4 toernooien geen enkele keer verder te komen dan de tweede ronde. Als we kijken naar haar laatste resultaten op hardcourt, zien we ook niet veel goeds. In haar laatste 4 toernooien op deze ondergrond wist ze zich 3 keer niet te plaatsen voor het hoofdtoernooi. In het andere toernooi verloor ze in de tweede ronde tegen een sterke Gauff.

We verwachten dat Haddad Maia haar goede vorm van de afgelopen maanden door kan trekken en te sterk zal zijn voor Liu. Wel kiezen we voor de game handicap, omdat we een 3-setter niet uitsluiten.