Kundermetova trekt aan het langste eind in deze topper!

Een mooi affiche vandaag in San Jose, de nummer 29 en de nummer 19 van de wereld treffen elkaar in de eerste ronde. We hebben het over Giorgi en Kundermetova. Giorgi kan met momenten goed tennis laten zien. In de voorbereiding naar Wimbledon toe deed ze het redelijk door in Eastbourne de halve finale te bereiken. Toch stelde ze op Wimbledon teleur door in de eerste ronde al in 2 sets te verliezen. Als we kijken naar de laatste 3 toernooien op hardcourt, zien we dat ze maar liefst 3 keer in de eerste ronde werd uitgeschakeld.

Kundermetova mocht, als Russische, niet meedoen aan Wimbledon. Toch heeft ze het op gras prima gedaan, door een kwart- en een halve finale te bereiken. Daarvoor liet ze op Roland Garros al goed tennis zien, waar ze de kwartfinale mee wist te halen. Ook op het hardcourt heeft ze al goede dingen laten zien, zoals bijvoorbeeld het bereiken van de kwartfinale op Indian Wells en het bereiken van de finale in Dubai.

We verwachten dat beide speelsters aan elkaar gewaagd zullen zijn, maar dat Kundermetova de beslissende punten zal winnen door vaster te spelen dan Giorgi. Hierdoor kiezen we voor de game handicap.