Goals, goals en nog meer goals in de DFB Pokal!

Wat we geleerd hebben uit de voorbije wedstrijden van de DFB Pokal is dat het een echte doelpunten kermis is tijdens de meeste wedstrijden. Wij verwachten dan ook dat er in de drie onderstaande wedstrijden wel wat goals gaan vallen.

Werder Bremen – Energie Cottbus

Werder Bremen neemt het in de 32ste finales van de Duitse beker op tegen de 4de klasse ploeg Energie Cottbus. De voorbereiding van Bremen verliep wisselvallig. Wat wel duidelijk was, was dat er in elke wedstrijd veel gescoord werd. Ook de voorbereiding van Cottbus verliep wisselvallig. Maar hier bleek ook dat elke wedstrijd garant stond voor veel doelpunten.

Het zou ons dus absoluut niet verrassen mochten er hier 3 of meer goals vallen.

Chemnitzer – Union Berlin

Union Berlin zakt voor zijn eerste wedstrijd van de beker af naar Chemnitzer, een ploeg die in de Duitse 4de klasse speelt. Beide ploegen kende een zeer goede voorbereiding waarin ze best wel wat goals wisten te maken. Maar voornamelijk bij Chemnitzer kregen ze ook geregeld wel wat goals tegen. De 2 clubs spelen ook geregeld een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar de voorbije jaren en ook daarin vielen telkens aardig wat goals.

Over 2.5 doelpunten zou hier dus vlotjes moeten gehaald worden.

Ingolstadt – Darmstadt 98

Tweede klasse ploeg Darmstadt mag op bezoek bij Ingolstadt die vorig jaar gedegradeerd zijn uit de tweede klasse en nu in de derde klasse aantreden. Ingolstadt heeft een doelpuntrijke voorbereiding gehad met in hun laatste 5 wedstrijden 17 doelpunten. Ook Darmstadt kent regelmatig wedstrijden met aardig wat doelpunten. Zo maakte het in de voorbije 2 competitie wedstrijden 2 doelpunten en kreeg er ook al 3 tegen. In de onderlinge duels zien we dat er 7 keer op rij 2 of meer doelpunten gemaakt zijn.

Daarom verwachten dus ook vandaag minstens 2 doelpunten in deze beker wedstrijd.