Wedtips Ajax-PSV Johan Cruijff Schaal

Bij de aanblik van dit affiche gaat bij menig voetballiefhebber het kippenvel op de armen staan; we gaan weer beginnen! En wel met een topduel tussen Ajax en PSV om de Johan Cruijff Schaal. Om 20.00 trappen de Nederlandse topploegen af, waarmee ze het startschot geven voor een nieuw seizoen De mooiste wedtips voor Ajax-PSV vind je hier!

Wedtips Ajax-PSV Johan Cruijff Schaal

  • Ajax scoort meer dan 1.5 doelpunt(en) @1.65
  • Ajax wint en scoort meer dan 1.5 doelpunt(en) @2.07
  • Dušan Tadić geeft een assist @2.40 
  • Dušan Tadić scoort en geeft een assist @niek

Een blik op de voorbereiding leert dat het vooral bij de ploeg uit Eindhoven moeizaam verloopt. PSV kampt met de nodige personele problemen, waarbij vooral de achterhoede de geplaagde linie is. Mauro Júnior, André Ramalho en Olivier Boscagli ontbreken nog altijd en dat heeft zichtbaar effect op de stabiliteit in de ploeg. 

Hoewel bij Ajax ook niet iedereen fit en/of speelgerechtigd is, staat de selectie van de Amsterdammers een stuk stabieler. Daar kan men in ieder geval altijd rekenen op ‘koning van de assist’ Dušan Tadić. De middenvelder oogt gretig en heeft altijd iets extra tegen PSV.

Problemen in de fundering bij PSV

Nog voor het seizoen begonnen is, heeft Ruud van Nistelrooij het eerste hoofdpijndossier te pakken: de defensie. De Eindhovenaren kampen met enorme problemen in de achterhoede, die nu provisorisch opgelost worden. PSV moet het achterin doen zonder de geblesseerde Mauro Junior, Ramalho en Olivier Boscagli. De problemen zijn dermate groot, dat de directie Philipp Max binnenboord heeft gehouden.

Dat de geblesseerden worden gemist bleek ook in de aanloop naar het nieuwe seizoen. De Eindhovenaren incasseerden 9 doelpunten in 6 wedstrijden. Te veel voor een Nederlandse topploeg. In het oefenduel met het Duitse Arminia Bielefeld moesten Walter Benítez en Joel Drommel gezamenlijk maar liefst 5 keer de bal uit het net vissen. Dan te bedenken dat er een behoorlijk verschil in niveau zit tussen Arminia Bielefeld en Ajax.

PSV kreeg 9 doelpunten tegen in 6 oefenwedstrijden

De koning van de assist is een Amsterdammer

Bij Ajax kunnen ze in ieder geval beschikken over de ‘koning van de assist’. Want die titel mag Dusan Tadic voorlopig nog wel even dragen na het vorige geweldige seizoen. De Serviër fungeerde met 19 assists veruit het vaakst als aangever van de hele Eredivisie.

Wie denkt dat het bij aangeven bleef, zit er flink naast. Hoewel Tadic niet altijd opviel, pikte de aanvoerder rustig zijn doelpuntjes mee. Maar liefst 13 keer vond de Ajax-middenvelder het net voor zijn club. Daarmee heeft Tadic een groot aandeel gehad in het landskampioenschap en de Serviër is niet het type dat nu een stapje minder hard loopt. De gretigheid spat ervanaf en dat belooft wat voor de kraker tegen PSV.

Vermoedelijke opstelling Ajax

Gorter, Rensch, Timber, Blind, Wijndal, Alvarez, Klaassen, Berghuis, Antony, Tadic, Bergwijn

Vermoedelijke opstelling PSV

Benítez, Hoever, Teze, Obispo, Max, Sangaré, Veerman, Til, Bakayoko, De Jong, Gakpo

Meer tips lezen? 👇