Karatsev op weg naar zijn derde kwartfinale in evenveel weken!

Karatsev en Lajovic staan tegenover elkaar in de tweede ronde in Oostenrijk. Karatsev mag tevreden zijn over zijn afgelopen 2 weken, aangezien hij zowel in Bastad als in Hamburg de kwartfinale wist te bereiken. In beide toernooien werd hij uitgeschakeld door een sterk spelende Cerundolo, die het toernooi in Bastad ook wist te winnen. De Rus wist in deze 2 weken te winnen tegen Sonego, Gaston, Basilashvili en Galan.

Lajovic was vorige week ook actief in Hamburg, maar hij werd al in de eerste ronde uitgeschakeld door Musetti. Dat was zeker geen schande, aangezien de Italiaan uiteindelijk het toernooi wist te winnen. Begin juli deed de Serviër mee aan een challenger-toernooi in Oostenrijk, waar hij in de kwartfinale werd uitgeschakeld. Maandag wist Lajovic zijn eerste ronde met 6-4/7-6 te winnen tegen de nummer 265 van de wereld, niet erg overtuigend dus.

We verwachten dat Karatsev zijn vorm van de afgelopen 2 weken door kan trekken, en er met de overwinning vandoor zal gaan.