De winstreeks van Pera komt tot een einde!

In Hamburg staat er bij de vrouwen al een finale op het programma. Deze wordt gespeeld tussen Kontaveit en Pera. Pera bereikt hiermee haar tweede finale in evenveel weken, wat uiteraard een knappe prestatie is. Wat deze prestatie nog specialer maakt, is het feit dat ze in deze 2 toernooien nog geen set heeft verloren. Wel moet er gezegd worden dat haar op papier beste tegenstander ‘slechts’ 35ste van de wereld staat. Vandaag heeft ze met Kontaveit dus meer werk.

Voor Kontaveit is dit haar eerste graveltoernooi na Wimbledon. Ook zij doet het zeer goed, en ook zij heeft nog geen set verloren. In de halve finale stond ze tegenover een sterk spelende Potapova, die Krejcikova heeft uitgeschakeld. Toch wist de speler uit Estland in straight sets te winnen, waardoor ze ongetwijfeld vertrouwen heeft gekregen.

We denken dat de winstreeks van Pera vandaag wel eens tot een einde kan komen. De Amerikaanse heeft nog niet tegen zo een goede tegenstander gespeeld voorbije 2 weken, althans op papier dan. Verder kunnen we ons een beetje baseren op hun enige onderlinge ontmoeting in juni. Toen won Kontaveit met 7-5/6-1 op het gras van Wimbledon.