Titelverdediger zonder problemen naar halve finale!

Ruud probeert in Gstaad zijn titel te verdedigen. Vandaag neemt hij het op tegen Munar voor een plek in de halve finale. In de eerste ronde wist Ruud simpel voorbij Lehecka te komen. Voor de Noor zal dat wat vertrouwen geven na zijn verliespartij vorige week. In Zweden verloor hij namelijk in de tweede ronde tegen Cerundolo, maar dat was geen schande, aangezien de Argentijn het toernooi wist te winnen. Voor de rest kennen we Ruud als een zeer betrouwbare speler. Hij voelt zich goed op het gravel, waar zijn forehand perfect voor is.

Ook Munar voelt zich goed op het gravel. Alleen is de Spanjaard wel een niveau lager dan Ruud. In de eerste lag hij er al bijna uit. De Spanjaard keek in de derde set tegen een 5-3 achterstand aan, maar dit wist hij nog knap om te buigen. Zijn tweede wedstrijd was tegen de thuisspeler Ritschard. Daar kende Munar geen problemen mee. Die wedstrijd eindigde dan ook op 6-3/6-3.

Beide spelers voelen zich goed op de ondergrond, maar Ruud is gewoonweg beter. De nummer 5 van de wereld wist dit toernooi vorig jaar al te winnen, en zal dat dit jaar weer willen doen. De onderlinge resultaten spreken ook in het voordeel van de Noor, hij won namelijk allebei de ontmoetingen.