Gent weet voor de vijfde keer op rij te winnen tegen Standard!

Vandaag start de Jupiler Pro League weer. Standard mag het nieuwe seizoen openen tegen Gent. De ploeg uit Luik zal blij zijn dat vorig seizoen klaar is, aangezien ze een dramatisch seizoen hadden wat tot een 14de plek resulteerde. Gent daarentegen deed het veel beter en werd 5de, nadat ze op het nippertje play-off 1 hadden misgelopen.

Het is dan ook geen verrassing dat Gent vorig jaar 2 keer te sterk was voor Standard. Thuis wonnen de Buffalo ’s met 3-1 en op Sclessin gingen ze met 0-1 winnen. Die 0-1 was meer dan terecht, aangezien ze 2 afgekeurde goals hadden en een rode kaart in min 45 kregen.

Gent heeft vorige week al een topper gespeeld. Zij speelden namelijk de supercup tegen Club Brugge, die ze weliswaar verloren met 1-0. Hierdoor zal de ploeg van Vanhaezebrouck al meer aan het niveau gewend zijn dan Standard. De voorbereiding van beide ploegen was matig, dus daar moeten we niet naar kijken. We verwachten dat Gent de lijn van vorig jaar doortrekt en te sterk zal zijn voor de thuisploeg.