De Duitse dames met gemak naar de halve finale!

Vandaag nemen Duitsland en Oostenrijk het tegen elkaar op voor een plek in de halve finale op het EK voor vrouwen. Duitsland is aan een zeer sterk EK bezig. Ze behaalden 9/9 in hun groep en scoorden maar liefst 9 keer. In deze 3 wedstrijden kregen ze geen 1 doelpunt tegen. Met name hun 2-0 overwinning tegen Spanje zal hun vertrouwen hebben gegeven.

Oostenrijk moest in hun laatste groepswedstrijd nog serieus aan de bak tegen Noorwegen. Die match wisten ze met 1-0 te winnen, waardoor ze tweede werden in de groep. We hebben verschillende dingen gezien van de Oostenrijkse dames. Tegen Engeland zagen we dat ze verdedigend goed kunnen staan, waardoor ze slechts 1-0 verloren tegen de ploeg van Wiegman. Tegen Noord-Ierland zagen we dat ze toch wat moeilijkheden hebben met zelf het spel creëren, wat zorgde voor een 2-0 overwinning.

We verwachten dat Duitsland geen probleem zal hebben met Oostenrijk. De Duitsers spelen goed voetbal, en weten efficiënt te zijn. Dat gecombineerd met hun goede verdediging, maakt dat wij voor deze lijn gaan.