Berretini wint na een maand weer een wedstrijd!

Berretini is na een maand weer actief op een toernooi. Vanwege covid moest hij zich terugtrekken voor Wimbledon. Dit was uiteraard zeer jammer, zeker gezien het feit dat hij voor Wimbledon 2 grastoernooien won. De vorm van de Italiaan was dus uitstekend. Vandaag mag hij het op het gravel opnemen tegen Gasquet. Voor Berretini is het zeer lang geleden dat hij op gravel heeft gespeeld, maar als we kijken naar de resultaten zien we wel dat hij er steeds goed op presteert. Zo bereikte hij op Roland Garros in 2021 de kwartfinale, waar hij in 4 sets verloor van Djokovic.

Gasquet behaald wisselende resultaten. Als hij zijn beste tennis speelt, kan hij van veel spelers winnen, maar het kan net zo goed omgekeerd zijn. In de eerste ronde dit toernooi wist hij met 7-5/6-4 te winnen van Carballes Baena. Niet erg overtuigend dus, ook verloor de Fransman 2 keer zijn opslag in die wedstrijd. Tegen Berretini zal dit worden afgestraft, aangezien de Italiaan een zeer goede service heeft en het dus moeilijk is om hem te breaken. We verwachten dat Berretini deze wedstrijd zal winnen. We kiezen voor de game handicap, omdat het zo nog steeds mogelijk is in 3 sets.