De ploeg van Wiegman gaat een ronde verder!

Op het EK voor vrouwen staat vandaag de eerste wedstrijd in de knock-out-fase op het programma. We beginnen gelijk met een heel mooi affiche, Engeland neemt het op tegen Spanje. De Engelse vrouwen overtuigden in hun poule. Ze behaalden 9/9 en scoorden maar liefst 14 keer zonder er ook maar 1 tegen te krijgen. Ze laten goed voetbal zien, en zijn efficiënt wanneer ze voor doel komen.

Spanje werd 2de in hun poule. Ze wonnen met 4-1 van Finland en verloren met 2-0 tegen Duitsland. Hierdoor was de laatste match bepalend, deze was tegen Denemarken. Ze wisten uiteindelijk op het nippertje te winnen na een goal in de 90ste min.

Gezien het feit dat Engeland ook nog eens het thuisvoordeel heeft, verwachten we dat ze de wedstrijd zullen winnen. De ploeg van Wiegman is efficiënter dan de Spaansen, wat in deze fase zeer belangrijk is.