Een 3-setter in de maak voor onze landgenoot voor 2.33 keer je inzet!

Voor de nummer 1 van Nederland staat er een mooi affiche op het programma in Hamburg. Van de Zandschulp mag het namelijk opnemen tegen Davidovich Fokina. Vorige week was de Spanjaard actief in Zweden, waar hij in de tweede ronde werd uitgeschakeld door Baez, die uiteindelijk de finale verloor. De rest van het jaar maakt Fokina een wisselende indruk op gravel. Hij speelde enkele goede toernooien, zoals bijvoorbeeld in Monaco. Maar de nummer 36 van de wereld had ook mindere toernooien, zoals bijvoorbeeld in Marrakech.

Van de Zandschulp speelde na Wimbledon geen enkel toernooi meer. Dit is dus zijn eerste toernooi terug op het gravel. Onze landgenoot mag tevreden terugkijken op een aantal toernooien. Zo wist hij in München de finale te halen van een ATP-toernooi. Ook wist hij het enkele toppers moeilijk te maken, zoals bijvoorbeeld de nummer 5 van de wereld Ruud, waar hij in 3 sets tegen verloor in Rome.

Het niveau van beide heren ligt dicht bij elkaar. Ze speelden 1 keer eerder tegen elkaar. Dit was op Roland Garros in 2021, toen wist Davidovich Fokina met 3-2 in sets te winnen. Beide spelers durven ook wel eens een setje minder te spelen. Hierdoor denken we dat het een 3-setter zal worden.