Een Argentijnse finale in Bastad!

De finale in Zweden wordt vandaag gespeeld tussen Baez en Cerundolo. Beide mogen ze zeer tevreden zijn over wat ze dit toernooi hebben laten zien. Cerundolo wist 2 toppers uit te schakelen. Hij won in 3 sets van Ruud en was in 2 sets te sterk voor Carreno-Busta.

Baez is ook zeer goed bezig. De Argentijn won zijn eerste 2 rondes zonder problemen tegen Fognini en Davidovich Fokina, waarna hij in de derde ronde 3 sets nodig had tegen Thiem. In de halve finale stond hij tegenover de nummer 8 van de wereld Rublev. Dit was uiteraard een lastige opgave, maar de nummer 34 van de wereld wist toch met 6-2/6-4 te winnen.

Beide heren speelden in 2021 al 2 keer eerder tegen elkaar. 2 keer werd dit onderling duel in 3 sets gewonnen door Baez. Beide wedstrijden werden op gravel gespeeld, waardoor Baez met meer vertrouwen de baan op zal gaan. We kiezen voor de game handicap, omdat het daardoor ook nog mogelijk is in 3 sets.