Verdubbel je inzet in groep A!

Vandaag staat er in groep A van het EK voor vrouwen een zeer belangrijke match op het programma. Oostenrijk en Noorwegen nemen het tegen elkaar op en de winnaar van dit duel gaat door naar de knock-out-fase. Oostenrijk start wel aan de match met een voordeel, zij hebben namelijk aan een gelijkspel genoeg, omdat ze een beter doelsaldo hebben dan de Noren.

Dit komt omdat Noorwegen met 8-0 verloor tegen Engeland. Engeland speelde zeer goed, maar Noorwegen liet dan ook zeer weinig zien. Aanvallend hadden ze niks te zeggen, ze hebben niet 1 keer op doel kunnen schieten. In hun eerste wedstrijd was dit anders, toen wonnen ze met 4-1 tegen Noord-Ierland.

Oostenrijk verloor, net zoals Noorwegen, van Engeland. Hun deden dit alleen met 1-0, wat een zeer acceptabele score is. Tegen Noord-Ierland overtuigde de Oostenrijkse dames in de eerste 30 min, maar daarna daalde het niveau. Uiteindelijk wisten ze de match met 2-0 te winnen.

We verwachten dat Oostenrijk vooral zal spelen voor een gelijkspel en dus zolang mogelijk de 0 proberen te houden. Noorwegen zal dus het spel moeten maken, maar we hebben in de match Oostenrijk-Engeland gezien dat de Oostenrijkers prima in organisatie kunnen spelen. Hierdoor verwachten we een wedstrijd waarin weinig goals vallen.