Een 3-setter in de maak voor de Argentijnse nummer 2!

Vandaag staat er een leuk affiche op het programma. 2 spelers met ongeveer hetzelfde type tennis spelen tegenover elkaar. Baez en Davidovich Fokina zullen strijden voor een plek in de volgende ronde. Baez wist dit jaar door te breken op ATP-niveau, met onder andere een toernooiwinst in Portugal. Op gravel maakt hij een goede indruk. Dat bewees hij ook op Roland Garros, toen hij een matchbal had tegen de nummer 2 van de wereld Zverev. In de eerste ronde van dit toernooi wist hij deze vorm door te trekken door in straight sets te winnen van Fognini.

Davidovich Fokina wist ook in straights sets te winnen. Hij was met 6-4/6-2 te sterk voor Sousa. De Spanjaard heeft dit seizoen al indruk gemaakt. In Monte Carlo wist hij bijvoorbeeld de finale te halen, waar hij verloor tegen Tsitsipas. Het parcours wat hij daar heeft afgelegd was zeer knap, met onder andere een winstpartij tegen Djokovic en Fritz.

We verwachten een 3-setter, aangezien beide spelers aan elkaar gewaagd zullen zijn. Toch kiezen we voor deze lijn, omdat dit ook mogelijk is in 2 sets.