Kubler geeft nog wat extra kleur aan zijn grasseizoen!

Auger-Aliassime speelt na Wimbledon zijn laatste grastoernooi dit jaar in Newport. Hij neemt het op tegen Kubler, de Australiër die opvallend goed heeft gepresteerd op Wimbledon. Kubler wist namelijk 3 wedstrijden te winnen, nadat hij zich via de kwalificaties had geplaatst voor het hoofdtoernooi. Hij wist knap Sock en Evans uit te schakelen, wat toch knappe zeges zijn. Maandag wist hij zonder problemen zijn eerste ronde te winnen tegen zijn landgenoot Thompson. Hij won met 6-2/6-3.

Auger-Aliassime kan niet tevreden terugkijken op zijn Wimbledon. Hij verloor er namelijk in de eerste ronde van Cressy. Cressy is uiteraard een lastige tegenstander op gras, maar de nummer 9 van de wereld zou er toch van moeten winnen. In het begin van het grasseizoen hebben we wel goede dingen gezien van de Canadees. Dit was in Nederland en Duitsland, waar hij bijvoorbeeld Kachanov en Griekspoor in straight sets naar huis speelde.

We verwachten dat het een spannende match zal worden. Auger is de betere speler, maar de vorm waarin Kubler verkeerd is zeer goed. We verwachten dat er een tiebreak zal vallen, wat zou betekenen dat de bet ook kan lukken in 2 sets. Toch kiezen we ervoor om voor de games de gaan in plaats van een tiebreak, omdat we een 3-setter ook zeker niet uitsluiten.