Te veel kwaliteitsverschil in Bastad!

Sinds de laatste editie van Roland Garros zullen de meeste mensen het Deense talent Rune wel kennen. Hij maakte indruk door onder andere Shapovalov en Tsitsipas uit te schakelen. Dit deed hij met zeer sterk tennis. Rune beschikt over verschillende goede slagen, waarmee hij veel winners kan slaan. Dit jaar won de Deen in München zijn eerste ATP-titel, door onder andere Zverev te verslaan. Een zeer knappe prestatie dus, waardoor we veel van hem mogen verwachten.

Vandaag neemt hij het op tegen Huesler. De Zwitser heeft zich moeten kwalificeren voor het hoofdtoernooi. Dit deed hij knap door te winnen van Fognini, al is het natuurlijk maar de vraag of de Italiaan er zin in had. Voor de rest zijn de resultaten van de nummer 108 van de wereld niet ongelofelijk, hij doet het goed, maar dit is vooral op challenger-niveau.

We verwachten dat het niveau van Rune hoger zal liggen dan dat van Huesler, en dat daarom Rune makkelijk zal winnen.