Voormalig grand slam winnares op weg naar een nieuwe titel!

Voormalig grand slam winnares Halep neemt het vandaag op tegen Anisimova voor een plek in de halve finale. Halep is aan een sterk toernooi bezig. De Roemeense verloor nog geen enkele set. In de 8ste finale wist de nummer 18 van de wereld Badosa van de baan te slaan. Ze wist namelijk met 6-1/6-2 te winnen. Wat dit toernooi zeer goed is bij Halep is de verhouding tussen winners en onnodige fouten. Tot nu toe is dit namelijk steeds een positief verschil, ze slaat met andere woorden dus elke match meer winners dan dat ze onnodige fouten maakt.

Anisimova is ook aan een prima toernooi bezig, al heeft ze wel al moeilijke matchen gehad. Zo won ze in de tweede ronde met 2-6/6-3/6-4 tegen de nummer 102 van de wereld Davis. In de ronde erna speelde ze een spannende match tegen Gauff, die ze won met 6-7/6-2/6-1, wat natuurlijk wel een knappe zege was.

Beide dames troffen elkaar 2 weken geleden nog in Duitsland. Toen was Halep duidelijk te sterk en won ze dan ook met 6-2/6-1. We verwachten vandaag een spannendere match als toen, maar we denken wel dat Halep weer zal winnen.