Een 3-setter voor een plek in de halve finale!

Tomljanovic neemt het vandaag op tegen Rybakina. Beide vrouwen zijn aan een sterk Wimbledon bezig. Tomljanovic begon haar toernooi met 2 zeges zonder problemen. Ze wist zowel Teichmann als Harrison met 2-0 te verslaan. In de 16de finale trof ze de nummer 14 van de wereld en voormalig grand slam winnares Krejcikova. Uiteraard was dit een lastige opgave, maar toch wist de Australische in 3 sets te winnen. In de ronde erna verwachtte ze tegen de nummer 1 van de wereld Swiatek uit te komen, maar Cornet won verrassend waardoor ze tegen de Franse moest. Ook dit was een spannende match die de Australische in 3 sets won.

Rybakina heeft dit toernooi nog geen set verloren. Dit is wel verrassend, aangezien ze het bijna elke wedstrijd moeilijk heeft gehad. Zo won ze de eerste wedstrijd bijvoorbeeld 7-6/7-5 van Vandeweghe en later in het toernooi won ze met exact dezelfde cijfers van Zheng. De matchen van de nummer 23 van de wereld zijn dus steeds spannend.

We verwachten dat dit vandaag niet anders zal zijn. Beide vrouwen zijn aan elkaar gewaagd, waardoor een 3-setter zeker mogelijk is.